V drese AC zaujal tretí najmladší strelec histórie, Inter so štvorbodovým náskokom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V drese AC zaujal tretí najmladší strelec histórie, Inter so štvorbodovým náskokom

Aktualizované
Simič a jeho radosť po presnom zásahu.
Simič a jeho radosť po presnom zásahu.Profimedia
16. kolo talianskej Serie A odštartovalo jednoznačným víťazstvom AC Miláno nad Monzou. Hovoriť sa bude hlavne o mladom Janovi-Carlovi Simičovi (18). Nedarilo sa rímskemu AS, ktoré v tabuľke predbehla Bologna a patrí jej 4. priečka. Inter večer zdolal Lazio, navýšil tak svoj náskok na čele tabuľky.

AC Miláno - Monza 3:0

Simič sa stal hlavným aktérom zápasu, do ktorého naskočil v 24. minúte po zranení Tommasa Pobegu. Reprezentant mládežníckych výberov Srbska narodený v Nemecku skóroval vo veku 18 rokov a 229 dní, v ére troch bodov za víťazstvo našli sieť v mladšom veku za Miláno v lige len Alberto Paloschi a Alexandre Pato. Ide navyše o jeho prvý gól medzi dospelými.

"Rossoneri" si tak upevnili tretie miesto v tabuľke, zároveň si udržali historicky stopercentnú bilanciu proti Monze, ktorú v Serii A porazili aj tretíkrát v rade.

Bologna - AS Rím 2:0

Prvá štvrťhodina nepriniesla ani jednu strelu na bránu. Rimania vyrukovali do zápasu s oslabeným útokom, keďže Dybala je dlhodobo zranený a Lukaku si odpykával kartový trest. Po otváracom zásahu Mora zatĺkol pomyselný klinec do truhly hostí Rasmus Kristensen, ktorý zrazil loptu do vlastnej siete.

Bologna zatiaľ prežíva sezónu snov. Prehrala len dvakrát, patrí jej štvrtá priečka v tabuľke a na konte má po 16 dueloch 28 bodov, čo je najlepší štart do ročníka pre "Rossoblu" od zavedenia udeľovania troch bodov za víťazstvo. AS je až siedme.

Lazio - Inter 0:2

Diváci videli prvý gól v závere úvodného polčasu, keď sa po chybe domácej obrany presadil najlepší ligový strelec Lautaro Martínez. Na jeho 15. zásah v sezóne nadviazal po zmene strán Marcus Thuram. Inter si z ihriska Lazia odváža prvú výhru po viac než piatich rokoch a v tabuľke má o štyri body viac než druhý Juventus.

Ďalšie výsledky:

Fiorentina - Hellas Verona 1:0

/T. Suslov hral do 63. minúty, O. Duda chýbal na súpiske pre trest za červenú kartu v dueli s Laziom/

Udinese - Sassuolo 2:2