Neapol ratoval bod, Derby della Madonnina s debaklom pre AC. Chiesa sa dostáva do formy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol ratoval bod, Derby della Madonnina s debaklom pre AC. Chiesa sa dostáva do formy

Aktualizované
Hviezdou duelu bol Mchitarjan. Strelil dva góly a pridal asistenciu.
Hviezdou duelu bol Mchitarjan. Strelil dva góly a pridal asistenciu.Profimedia
Štvrté kolo talianskej Serie A ponúklo v sobotu zaujímavé súboje. V akcii bol Juventus, ale žilo to najmä v Miláne. Na štadióne Guiseppeho Meazzu sa hralo Derby della Madonnina. Večerný program uzavrel obhajca majstrovskej trofeje Neapol.

Juventus - Lazio 3:1 

O treťom víťazstve v ročníku rozhodli pre "starú dámu" dvaja strelci - Vlahovič s Chiesom. Druhý menovaný sa po ťažkom zranení kolena dostáva do vynikajúcej formy. V ostatných siedmich dueloch Serie A sa radoval z piateho presného zásahu. Teda presne toľko, koľko nastrieľal v predchádzajúcom období za 48 zápasov. Dušan Vlahovič sa zasa zapísal do histórie Juventusu, keďže v prvých štyroch kolách strelil štyri góly v dvoch po sebe idúcich ročníkoch. Za hostí sa krátko po hodine hry presadil Luis Alberto, pre ktorého to bol druhý presný zásah. Lazio sa prepadlo do spodnej časti tabuľky. Na konte má jednu výhru a tri prehry. 

Inter - AC Miláno 5:1

Už pred začiatkom pútal súboj pozornosť štatistickým pohľadom, ktorý ukazoval 86 %. Na strane "Nerazzurri" vyjadroval vypracovanie najviac veľkých gólových príležitostí - 11 spolu s Atalantou. Na opačnej strane zasa "Rossoneri" najviac takých premenilo v aktuálnej sezóne naprieč všetkýchmi piatimi európskymi súťažami. Lenže na trávniku milánske AC zaostalo za očakávaniami. Najmä po skvelom úvode, keď v troch predchádzajúcich vystúpeniach ani raz neprehralo. Rovnako ako Inter

Netrvalo ani 40 minút a zverenci Simoneho Inzaghiho viedli o dva góly. Dvojgólový v stretnutí bol Mchitarjan, ktorý zaznamenal aj jednu asistenciu. Proti Milánu sa podarilo dva presné zásahy v jednom dueli streliť pred ním v ostatných rokoch len Icardimu (2017) a Martínezovi (2021). Vôbec o premiérový inkasovaný zásah pre Inter v ročníku sa postaral Leão, ale nebol to potrebný impulz pre Pioliho hráčov. Po zmene strán inkasovali ešte dvakrát. Pečať rezultátu dal striedajúci Frattesi. "Nerazzurri" ovládli, naprieč všetkými súťažami, päť posledných Derby della Madonnina. AC čaká na víťazstvo proti svojmu mestskému rivalovi rok. V prvej polovici sezóny strelili futbalisti Interu v derby štyri góly prvý raz od augusta 2009. 

Janov - Neapol 2:2

Obhajca majstrovskej trofeje mal v Janove obrovské problémy. Ale v tomto ročníku nie úplne nezvyčajné. Krátko pred koncom prvého dejstva prehrával po góle Baniho. Zo štyroch kôl až v troch inkasoval Neapol ako prvý. Skóre sa mu podarilo otočiť len proti Frosinone. Po zmene strán sa presadil domáci Retegui a s "Partenopei" to vyzeralo zle nedobre. 

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Na trávniku bol do 75. minúty slovenský reprezentant Stanislav Lobotka. V záverečnej pätnásťminútovke zverenci Rudiho Garciu predsa len zapli a dvomi zásahmi Raspadoriho s Politanom nakoniec dokázali vydolovať aspoň bod. Po úvodných dvoch výhrach čakajú na ďalší trojbodový zápis dve kolá.