Pioli definitívne skončil na lavičke milánskeho AC, nahradiť by ho mohol Fonseca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pioli definitívne skončil na lavičke milánskeho AC, nahradiť by ho mohol Fonseca

Aktualizované
Pioli odchádza z Milána.
Pioli odchádza z Milána.Profimedia
Stefano Pioli (58) predčasne skončil na poste trénera futbalistov AC Miláno. Vedenie klubu sa rozhodlo ukončiť s ním spoluprácu rok pred vypršaním platného kontraktu. V sobotu ešte povedie svojich zverencov v záverečnom kole Serie A proti Salernitane. Meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe.

Taliansky novinár Daniele Longo pre portál CalcioMercato.com, ktorý sa špecializuje na prestupy, tvrdí, že milánsky tím povedie Paulo Fonseca. Rossoneri v tejto sezóne skončia v lige na druhom mieste za mestským rivalom Interom. Na jeseň sa im nepodarilo postúpiť do osemfinále Ligy majstrov a na jar v Európskej lige vypadli vo štvrťfinále. 

Situácia Pioliho začala v posledných mesiacoch hýbať kuloármi, hoci jeho zmluva mala platiť až do nasledujúcej sezóny. Nakoniec sa obe strany dohodli na ukončení spolupráce.

Pioli je po rozchode s AC Miláno spájaný s možným prestupom do Neapola alebo Bologne, kde mimochodom už oficiálne nefiguruje Thiago Motta. Taliansky vicemajster si vyhliadol Paula Fonsecu, ktorý momentálne pôsobí v Lille.

Portugalčan v poslednom ligovom kole neudržal so svojím tímom tretiu priečku v Ligue 1 na úkor Brestu, takže nemá istotu, že bude v budúcej sezóne trénovať v skupinovej fáze Ligy majstrov. Jeho tím totiž bude musieť absolvovať predkolá.

Fonseca pred uplynulým víkendom sám nepriamo potvrdil, že jeho budúcnosť v LOSC je neistá. Mimochodom, AC Miláno sa v prípade ďalších rokovaní nebude musieť s francúzskym celkom dohodnúť na odstupnom, keďže Fonseca má na severe Francúzska zmluvu len do konca júna.

"Možnosť hrať v Lige majstrov je dôležitým faktorom. Musím však myslieť aj na iné veci. Rozhodnem sa po zápase s Nice, musím si všetko nechať prejsť hlavou," povedal novinárom pred vystúpením, po ktorom Lille stratilo istotu základnej časti milionárskej súťaže.