Thiago Motta nepredĺži zmluvu s Bolognou. Údajne sa dohodol s Juventusom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Thiago Motta nepredĺži zmluvu s Bolognou. Údajne sa dohodol s Juventusom

Motta sa rozlúči s Bolognou.
Motta sa rozlúči s Bolognou.AFP
Bologna sa prvýkrát po 59 rokoch kvalifikovala medzi európsku smotánku a v budúcej sezóne tak okúsi atmosféru Ligy majstrov. V tom čase už však nebude na jej lavičke sedieť Thiago Motta (41), hlavný strojca miliónového úspechu, ktorý doviedol tradičný taliansky klub ku (zatiaľ) tretej priečke v Serii A. Rodákovi z Brazílie totiž skončila v hlavnom mestom regiónu Emilia-Romagna zmluva a on ju nepredĺžil. Podľa talianskych médií má namierené do Juventusu.

Viselo to vo vzduchu, až teraz je to však oficiálne. "Dnes ráno Thiago Motta informoval klub o svojom zámere nepredĺžiť zmluvu s FC Bologna 1909," uvádza sa v klubovom vyhlásení. Trénerská kométa aktuálnej sezóny, ktorá doviedla tamojšie mužstvo do Ligy majstrov, tak bude k dispozícii a o ponuky pravdepodobne nebude mať núdzu.

"Potom, čo klub vzal toto rozhodnutie na vedomie, ďakuje trénerovi za jeho mimoriadnu prácu a praje mu veľa šťastia do ďalšej kariéry," uviedla ďalej Bologna.

"Za tie dva roky som spoznal víťazného trénera, ktorý dal tímu brilantnú hernú identitu. Postup do Ligy majstrov zapíše jeho aj všetkých hráčov do histórie nášho klubu. Bol by som rád, keby v Bologni zostal, ale môžem sa mu a jeho spolupracovníkom len poďakovať za tieto nádherné chvíle a popriať mu do budúcnosti iba to najlepšie,“ povedal prezident klubu Joey Saputo.

Podľa talianskych médií už s Mottom rokoval Juventus. Turínsky klub mu ponúkol dvojročný kontrakt s ročným platom 3,5 milióna eur. Žiadaný kouč v minulosti okrem iného hrával za Barcelonu, Inter a PSG. 

Bologna si chce uhájiť tretiu priečku Serie A.
Bologna si chce uhájiť tretiu priečku Serie A.Flashscore

Po dvoch štartoch v seniorskej reprezentácii Brazílie neskôr reprezentoval Taliansko, v ktorého drese odohral 30 zápasov a na ME 2012 oslavoval striebro. V Bologni pôsobí ako tréner od roku 2022, predtým získaval skúsenosti v Spezii, Janove a mládežníckom tíme PSG. Bývalý vynikajúci stredopoliar sa s tímom rozlúči v piatok, keď môže v lige potvrdiť tretie miesto na pôde Janova.

Nástupca prepusteného Allegriho? Juventus rokuje s trénerom Bologne Mottom.