Prečo som nešiel do PSG? Mbappé to veľmi dobre vie, odkazuje Marcus Thuram

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prečo som nešiel do PSG? Mbappé to veľmi dobre vie, odkazuje Marcus Thuram
Thuram sa v Taliansku cíti šťastný.
Thuram sa v Taliansku cíti šťastný.Profimedia
Marcus Thuram (26) sa nedávno vyjadril, že nosenie dresu Interu síce pridáva tlak, ale pozitívny. Okrem iného odpovedal aj na otázku ohľadne Kyliana Mbappého (24), prečo sa k nemu nepripojil a neprestúpil do Paríža Saint-Germain.

Francúzsky útočník podpísal s "Nerazzurri" päťročný kontrakt v lete, keď prišiel z Borussie Mönchengladbach. Po príchode do Talianska sa Thuram pomerne slušne rozbehol - na konte má sedem gólov a šesť asistencií v nových farbách, čím vytvoril silné partnerstvo s Lautarom Martínezom. Svojich nových fanúšikov si už získal a dokazuje, že je jedným z najlepších útočníkov ligy.

V rozhovore pre Canal+ cez Calciomercato.com najprv diskutoval o tom, aké to je hrať za Inter: "Keď si pred zápasom oblečiem dres, viem o hráčoch, ktorí hrali za tento klub. Viem, čo od nás fanúšikovia očakávajú, Je to síce tlak, ale pozitívny, moja kariéra sa vďaka tomu zlepšila."

Pokračoval slovami o tom, prečo mu milánske mužstvo tak sedí: "Predtým som nemal až taký rešpekt ku klubom, za ktoré som hral, ale keď nosíte dres Interu, je tu určitá mentalita. Až do konca sa nevzdávajú, čo mojej hre veľmi vyhovuje."

Okrem klubových povinností odbočil aj do reprezentácie a dotkol sa vzťahu s Karimom Benzemom. "Veľmi mi pomohol usadiť sa v národnom tíme. Je to človek, ktorý so mnou veľa hovoril a je jedným z tých, ktorí mi dosť vysvetľujú, čo robiť na ihrisku. Takisto je veľmi inteligentný. Je jednoducho otvorená kniha, od ktorej som dostal veľa rád."

Thuram následne uvažoval o úlohách v systéme Simoneho Inzaghiho: "V národnom tíme som vždy hral, v Interi som sa musel adaptovať. Je tu veľa vecí, ktoré sa musím ešte naučiť, ako napríklad prepojenie s mojím spoluhráčom. S Lautarom sa nám dobre spolupracuje, je to fantastický hráč s neuveriteľným zakončením. Hrať s ním nie je príliš komplikované."

Nakoniec hovoril aj o tom, prečo sa v lete nepripojil k PSG. "Kylian veľmi dobre vie, prečo som nešiel do Paríža. Nikdy som nežiadal záruky toho, aby som tam šiel. Je to otázka pocitu, Inter sa o mňa zaujímal dva roky, vždy ma vnímali ako číslo deväť. Bola to jasná voľba," priznal.