Prvá výhra Calzonu vo veľkom štýle, Neapol zdemoloval Sassuolo šiestimi zásahmi. Uspel aj Inter

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prvá výhra Calzonu vo veľkom štýle, Neapol zdemoloval Sassuolo šiestimi zásahmi. Uspel aj Inter
Aktualizované
Osimhen bol pri streleckej chuti.
Osimhen bol pri streleckej chuti.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol zvíťazili v 21. kole talianskej Serie A na pôde Sassuola vysoko 6:1. O polovicu gólov svojho tímu sa postaral kanonier Victor Osimhen (25). Inter aj naďalej pokračuje v jazde za majstrovským titulom, tentokrát si to odniesla Atalanta.

Sassuolo - Neapol 1:6

Francesco Calzona na lavičke SSC až do súboja so Sassuolom nezvíťazil, po remíze s Barcelonou v Lige majstrov 1:1 sa skončil rovnakým výsledkom aj ligový duel s Cagliari. Hostia navyše od 17. minúty prehrávali, potom však roztočili ofenzívny uragán. Žiaril predovšetkým Victor Osimhen, autor hetriku a asistencie. 

Nigérijčan je po Diegovi Maradonovi (v rokoch 1984/85 a 1987/88) a Attilovi Sallustrovi  1929/30 a 1932/33) len tretím hráčom v histórii Neapola, ktorý strelil v Serii A aspoň 10 gólov v štyroch po sebe nasledujúcich sezónach. Osimhen navyše zaznamenal počas 3 740 minút na trávniku od sezóny 2022/23 až 37 zásahov.

Zahanbiť sa nenechal ani Gruzínec Chviča Kvaracchelija, ktorý strelil dva góly, celkovo ich má v aktuálnej sezóne na konte 8. Slovenský futbalista Stanislav Lobotka hral do 80. minúty. Neapol sa po trojbodovom zápise dotiahol v tabuľke na Lazio, hoci stále ostáva na 9. priečke. Sassuolo je 18. a musí bojovať o holé prežitie v najvyššej súťaži. 

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Inter - Atalanta 4:0

Líder tabuľky opäť ukázal vynikajúcu formu a od úvodu dirigoval dianie na trávniku, čo ešte v prvom dejstve demonštrovali góly pravého obrancu Mattea Darmiana a najlepšieho ligového strelca Lautara Martíneza, ktorý dokonca nepremenil pokutový kop.

Po zmene strán sa presadili aj Federico Dimarco a Davide Frattesi, čím potvrdili 11. víťazstvo domácich v rade. Dimarco (4 góly a 6 asistencií) je spolu s Kieranom Trippierom (11), Jeremiem Frimpongom (13) a Álexom Grimaldom (17) jedným zo štyroch obrancov, ktorí sa v tejto sezóne podieľali na minimálne 10 góloch v európskych ligách veľkej päťky.

Inter premiérovo v histórii vyhral všetkých prvých 7 zápasov v jednom kalendárnom roku. V piatich najlepších európskych ligách navyše v aktuálnom ročníku strelil najviac gólov zo všetkých tímov (65) a predbehol Liverpool s mníchovským Bayernom (63).