Tréner Lecce úder spoluhráčovi Dudu a Suslova neustál, klub ho odvolal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tréner Lecce úder spoluhráčovi Dudu a Suslova neustál, klub ho odvolal
Aktualizované
D'Aversa si narobil riadne problémy.
D'Aversa si narobil riadne problémy.Profimedia
Tréner futbalistov Lecce neuniesol prehru svojho tímu v nedeľňajšom dueli Serie A proti Hellasu Verona (0:1). Roberto D'Aversa (48) po záverečnom hvizde udrel hlavou Thomasa Henryho (29). Netrvalo dlho a klub ho z funkcie odvolal.

Lecce - Verona 0:1

V základnej jedenástke Hellasu, ktorý sa posnul na 13. miesto tabuľky, nastúpili aj slovenskí reprezentanti Tomáš Suslov s Ondrejom Dudom. D'Aversa verí, že sa vyhne vysokému trestu.

"Henry sa po skončení zápasu dostal na ihrisku do konfliktu s naším obrancom Marinm Pongračičom. Snažil som sa ich od seba oddeliť, no konal som príliš impulzívne. Ako tréner a otec troch detí by som sa mal v takýchto situáciách vedieť ovládať, veď najbližšie nás čaká ďalší dôležitý zápas so Salernitanou. Realizačnému tímu Verony som sa už za svoje správanie ospravedlnil," uviedol kouč Lecce pre talianske médiá.

Ako sa zdá, ospravedlnenie nebolo postačujúce. Roberto D'Aversa už nie je tréner futbalistov Lecce. Vedenie klubu talianskej Serie A ho odvolalo deň po incidente s Henrym. "Po udalostiach v nedeľňajšom zápase proti Hellasu Verona sme sa rozhodli ukončiť spoluprácu s trénerom Robertom D'Aversom. Ďakujeme mu i jeho realizačnému tímu za odvedenú prácu," uvádza sa v stanovisku Lecce, ktoré sprostredkovala agentúra AP.