Verona sledovala duel Slovákov. Juventus zdolal v šlágri Rimanov a naháňa rivala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verona sledovala duel Slovákov. Juventus zdolal v šlágri Rimanov a naháňa rivala

Aktualizované
Rabiot sa stal hrdinom Juventusu.
Rabiot sa stal hrdinom Juventusu.Profimedia
18. kolo talianskej Serie A prinieslo pre slovenského diváka zaujímavé meranie síl vo Verone. AC Miláno si poistilo tretiu priečku po výhre nad Sassuolom a Juventus uspel v dueli s AS Rím.

AC Miláno - Sassuolo 1:0 

"Rossoneri" vytrhol z ofenzívneho trápenia po zmene strán Christian Pulišič, ktorý v tejto sezóne dosiahol dvojciferné číslo z hľadiska produktivity - 10 (6 gólov, 4 asistenie), čo sa mu v kariére podarilo len v ročníku 2019/20, keď obliekal dres Chelsea (13). Milánčania tak v lige pred vlastnými fanúšikmi zvíťazili už štyrikrát v rade a poistili si tretie miesto.

Hellas Verona - Salernitana 0:1

V dueli sa na oboch stranách stretli slovenskí futbalisti, viac dôvodov na radosť mal po záverečnom hvizde Norbert Gyömbér. Obranca síce sedel na lavičke náhradníkov, no už v 5. minúte ho tréner Filippo Inzaghi poslal do hry po zranení Pirolu. Tomáš Suslov odohral v drese domácich celé stretnutie, Ondrej Duda nebol v zápasovej nominácii. O víťazstve hostí rozhodol Loum Tchaouna, ktorý zaznamenal svoj premiérový ligový gól od letného príchodu z Francúzska.

Juventus - AS Rím 1:0

So "starou dámou" sa v tejto sezóne musí počítať. Omladený káder trénera Allegriho síce na trávniku pôsobí pragmaticky, zbiera však potrebné víťazstvá a po výhre nad súperom z hlavného mesta ho od prvého Interu delia v tabuľke už len dva body. Úspech vystrelil Juventusu krátko po zmene strán Adrien Rabiot, ktorý je mimoriadne gólovo potentný - ide o stredopoliara s najvyšším počtom presných zásahov od začiatku minulej sezóny.

Juventus vyhral v najvyššej súťaži v roku 2023 dvanásť zápasov výsledkom 1:0, čo je o 4+ viac ako ktorýkoľvek iný tím v tomto období, je tiež jedným z troch celkov v piatich veľkých európskych ligách, ktoré v tomto období získali viac ako 20 čistých kont (Barcelona 22 a Inter 21).

Ďalšie výsledky:

Udinese - Bologna 3:0

Atalanta - Lecce 1:0

Cagliari - Empoli 0:0

/A. Obert bol na lavičke náhradníkov/

Poradie v talianskej lige.
Poradie v talianskej lige.Flashscore