Vypadnutie z Premier League ho zocelilo. Vrátil sa s túžbou, tvrdí Allegri o McKenniem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vypadnutie z Premier League ho zocelilo. Vrátil sa s túžbou, tvrdí Allegri o McKenniem

McKennie je členom základnej zostavy "Bianconeri".
McKennie je členom základnej zostavy "Bianconeri".Profimedia
Tréner Juventusu Massimiliano Allegri (56) verí, že Weston McKennie (25) ako futbalista dozrel. Za touto skutočnosťou má stať aj nie veľmi príjemná skúsenosť z minulej sezóny, keď sa stredopoliar s Leedsom neudržal v Premier League.

Americký hráč sa pripojil k "The Whites" na hosťovanie s opciou na kúpu v januári 2023, ale do Juventusu sa vrátil už o šesť mesiacov neskôr po zostupe anglického klubu do Championship. V aktuálnom ročníku sa stal pravidelným členom Allegriho základnej zostavy a odohral 18 zápasov Serie A. 

Lodivod "starej dámy" pochválil McKennieho pre jeho osobný rast: "Nezmenil sa, vyrástol a dozrel vďaka svojim skúsenostiam v Leedse. Nemal dobrú skúsenosť, pretože vypadli. Vrátil sa s túžbou zostať. Stále sme len v polovici sezóny a má ešte päť mesiacov, v ktorých chce urobiť ešte viac," uviedol podľa Ilbianconero.com.

Rodák z Fort Lewis odohral od roku 2020 za Juventus 114 duelov vo všetkých súťažiach, v ktorých strelil 13 gólov.  Allegri taktiež poprel, že Fabio Miretti odíde na hosťovanie v januárovom prestupovom období, napriek záujmu klubov ako Monza a Salernitana. 

"Z Mirettiho sa naozaj teším. Posledný rok a pol hráva pravidelne. Vo Florencii strelil dôležitý gól a môže sa už len zlepšovať. Zostane v Juventuse," ukončil špekulácie.