Zápas, ktorý o ničom nerozhodne. Inzaghi i Allegri bagatelizujú význam bitky o čelo ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zápas, ktorý o ničom nerozhodne. Inzaghi i Allegri bagatelizujú význam bitky o čelo ligy
Simone Inzaghi odmieta hru na favoritov.
Simone Inzaghi odmieta hru na favoritov.Reuters
Tréner Interu Miláno Simone Inzaghi (47) aj kouč Juventusu Massimiliano Allegri (56) bagatelizujú význam nedeľňajšieho priameho súboja o čelo tabuľky Serie A, hoci sa boj o titul vyostruje.

Inter a Juventus vedú väčšinu sezóny bitku o prvú pozíciu, pričom Inter momentálne vedie s 54 bodmi, o jeden pred druhým Juve a má navyše duel k dobru.

"Nedeľňajší zápas je veľmi dôležitý, ale o ničom nerozhodne. Musíme sa však pozerať dopredu, chceme ho vyhrať. Nechcem však porovnávať. Do konca sezóny zostávajú ešte štyri mesiace a nie je to duel, ktorý by o niečom rozhodol," povedal Inzaghi v sobotu novinárom.

"V priebehu rokov sme proti Juventusu hrali mnohokrát, boli to veľmi dôležité finále, ligové stretnutia, finále Coppa Italia. Každý zápas má však svoj vlastný príbeh," pokračoval.

Vrchol tabuľky
Vrchol tabuľkyFlashscore

Napriek tomu, že Inter hrá doma a ťahá šnúru piatich triumfov, Inzaghi sa vyhol označeniu favorita. "Veľa sa hovorí o favoritoch. My sme Inter a vieme, že v každom zápase máme obrovskú zodpovednosť. V tejto sezóne sme odohrali už 30 veľmi pozitívnych duelov," dodal Inzaghi.

Šéf Juventusu Massimiliano Allegri
Šéf Juventusu Massimiliano AllegriReuters

Allegri prakticky ako cez "kopirák" zopakoval Inzaghiho vyjadrenia. "Nie je to zlomový okamih. Tri body môžete získať a zároveň ich stratiť v nasledujúcich zápasoch. Musíme získavať body, aby sme sa dostali do Ligy majstrov. To je náš cieľ v tejto sezóne," zamýšľal sa Allegri.

"Máme veľký rešpekt pred Interom, pretože je to najsilnejší tím v lige a favorit na Scudetto. Pred nami je ešte veľa súbojov, futbal je plný nečakaných udalostí, musíte mať rovnováhu. Najťažšie je zvládnuť ťažké momenty, ktoré sa vyskytnú počas celej sezóny," dodal lodivod hostí.

Inter - Juventus (nedeľa, 20:45)