Zranený Lobotka, Inzaghiho efektívny Inter a Yildiz prepísal historické tabuľky Juventusu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zranený Lobotka, Inzaghiho efektívny Inter a Yildiz prepísal historické tabuľky Juventusu
Aktualizované
Dvaja strelci, ktorí zostrelili "Partenopei".
Dvaja strelci, ktorí zostrelili "Partenopei".Profimedia
Futbalisti Juventusu zvíťazili v sobotnom zápase 17. kola Serie A na ihrisku Frosinone 2:1. Nováčik najvyššej súťaže tak nenadviazal na cenný skalp z pohára, keď v týždni štyrmi gólmi vyradil Neapol. Uspel aj Inter, ktorý si poradil s Lecce. Na záver hracieho dňa videli fanúšikovia zaujímavý súboj v Ríme.

AS Rím - Neapol 2:0

Neapol má za sebou týždeň hrôzy. Najskôr zverenci Mazzarriho vypadli v pohári potupnou prehrou 0:4 s Frosinone a deň pred vianocami nezvládli súboj v Ríme. Z ostatných piatich ligových duelov to bola pre "Partenopei" tretia porážka. Rimania sa vďaka trom bodom dostali práve pred svojho súpera na šiestu priečku. O všetkom rozhodol Pellegrini v 76. minúte. Na trávniku bol päť minút. Prvýkrát od 29. septembra 2018 sa mu podarilo skórovať po príchode z lavičky.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

To už na ihrisku nebol Politano, ktorý videl desať minút predtým červenú kartu. Nebola jediná, pretože v 86. minúte ho napodobnil spoluhráč Osimhen po druhej žltej. Nigérijčan predĺžil v sobotu kontrakt o ďalší rok. V piatej minúte nadstaveného času navýšil skóre Lukaku. Za hostí hral do 56. minúty Stanislav Lobotka. Slovenský reprezentant musel striedať pre zranenie. Po jednej z prihrávok zacítil bolesť na ľavej strane brucha. Pravdepodobne si poranil brušný sval. Hlavný arbiter v nervóznom súboji udelil dokopy 12 žltých a dve červené karty. Napomínaní boli aj obaja lodivodi. Hráči Josého Mourinha zdolali obhajcu majstrovskej trofeje na svojej pôde premiérovo od novembra 2019.

Inter - Lecce 2:0

Štvrtým víťazstvom v rade si Inter vytvoril na čele tabuľky štvorbodový náskok na druhý Juventus. V závere prvého dejstva o tom rozhodol Bisseck. Stal sa vôbec prvým obrancom narodeným v roku 2000, ktorý skóroval v Serii A. Po zmene strán navýšil skóre Barella

Svalové zranenie vyradilo Lautara Martíneza. V predchádzajúcich 89 zápasoch nevynechal ani jeden (naprieč všetkými súťažami). Naposledy chýbal v apríli 2022 proti Verone. Ani to ofenzívu Interu nezastavilo na ceste za gólmi. Pod vedením trénera Inzaghiho sa mužstvo presadilo v dvadsiatom piatom vystúpení v rade. Pre akéhokoľvek šéfa lavičky je to najdlhšia séria v histórii talianskej najvyššej súťaže. 

Frosinone - Juventus 1:2 

Najväčšiu pozornosť zápasu pútal Kenan Yildiz. Stal sa len tretím hráčom narodeným v roku 2005, ktorý debutoval v prebiehajúcom ročníku Serie A. Skôr to stihli iba Arijone Ibrahimovič a Carboni. Lenže Turkovi sa podarilo niečo, čo spomínanej dvojici nie - streliť debutový gól. V 12. minúte otváral skóre. Domáci síce krátko po zmene strán vyrovnali, ale striedajúci Vlahovič zariadil v 81. minúte tri body pre "starú dámu". 

Yildiz sa zásahom zapísal do histórie, pretože žiadnemu inému legionárovi sa v nižšom veku nepodarilo v drese "Bianconeri" skórovať (18 rokov a 233 dní). Juventus neprehral na pôde súpera v šiestom vystúpení v rade. 

Ďalšie výsledky 17. kola Serie A: 

Bologna - Atalanta 1:0

Turín - Udinese 0:0

Verona - Cagliari 2:0