Parma nezvládla boj o postup do Serie A, emotívny Buffon sa neubránil slzám

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Parma nezvládla boj o postup do Serie A, emotívny Buffon sa neubránil slzám

Skúsený gólman prežil veľké sklamanie.
Skúsený gólman prežil veľké sklamanie.Profimedia
Futbal je plný sladkých úspechov a trpkých sklamaní. Svoje o tom vie aj legendárny Gigi Buffon. Štyridsaťpäťročný gólman len ťažko zvládal bezprostredné pocity po tom, čo sa jeho Parme zatvorili dvere do najvyššej talianskej súťaže.

Prvý duel Parmy s Cagliari v semifinále play-off o postup do Serie A priniesol ozajstnú drámu. Buffonov tím viedol po prvom polčase 2:0, absolútne však nezvládol druhé dejstvo a po inkasovaní troch gólov mu ostali len oči pre plač. A keďže odveta ponúkla iba bezgólovú remízu, v Cagliari zavládla eufória. Vo finálovom dvojzápase si zverenci Claudia Ranieriho zmerajú sily s Bari.

Situáciu obzvlášť ťažko niesol ikonický brankár, ktorý si chcel na sklonku svojej obdivuhodnej kariéry zahrať ešte jeden rok v najvyššej súťaži. Televízne kamery ho zachytili so slzami na tvári.

"Poviem vám pravdu, myslím si, že ľudia veľmi dobre chápu, prečo v 45 rokoch stále chytám. Je to jedna z vecí, ktorá má naozaj zmysel a futbal ku mne jednoducho patrí. Platilo to aj počas dvadsiatich rokov, ktoré som strávil v Juventuse, a takisto jednej sezóny v PSG. Svoju prácu robím dobrovoľne, rád a s nadšením. A ešte viac to platí o mojom pôsobení v Parme," povedal pred časom Buffon.

V súčasnosti nie je známe, či bude legenda turínskeho Juventusu hájiť svätyňu Parmy aj v budúcej sezóne.