Láska ako z románu. Quagliarella chce pokračovať v Sampdorii aj po zostupe do Serie B

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Láska ako z románu. Quagliarella chce pokračovať v Sampdorii aj po zostupe do Serie B
Smútok Fabia Quagliarellu.
Smútok Fabia Quagliarellu.Profimedia
Vernosť k svojmu klubu je vo futbalových kruhoch čoraz zriedkavejšia. A hoci sú časy "srdciarov" ako Del Piero, Totti, Maldini či Puyol za nami, po trávniku stále behá niekoľko hráčov, ktorí sú ochotní pomôcť tímu aj v ťažkých časoch.

Prístavné mesto Janov prežíva rozporuplné pocity. Zatiaľ čo si futbalisti miestneho FC po roku vybojovali postup medzi taliansku futbalovú smotánku, ich tradičný rival Sampdoria musel prehltnúť horkú pilulku v podobe zostupu do Serie B po jedenástich rokoch. Pri nezdare na pôde Udinese 0:2, ktorý definitívne spečatil osud slávneho klubu, bol aj štyridsaťročný Fabio Quagliarella.

"Dnešok je smutným dňom, za ktorý by sme sa chceli ospravedlniť predovšetkým fanúšikom, boli vynikajúci. Nemalo by sa ale jednať o posledný deň v histórii Sampdorie," napísal na sociálne siete.

Veterán v útoku Sampdorie vždy bojuje na trávniku ako o život.
Veterán v útoku Sampdorie vždy bojuje na trávniku ako o život.Profimedia

"Eta Beta" v minulosti hrával za klub v sezóne 2006/2007 a dlhé roky bol spoľahlivým kanonierom, ktorý prežil najúspešnejšie obdobie v turínskom Juventuse. So "starou dámou" získal počas štyroch sezón tri talianske tituly a dva Superpoháre. Od roku 2016 je neodmysliteľnou súčasťou základnej zostavy janovského celku, do ktorého sa vrátil v úlohe mentora. Quagliarella preto nechce opustiť potápajúcu sa loď ani po bolestnom zostupe.

"Ak budem môcť niečo urobiť pre tieto farby, dres a mesto, ktoré je mojím druhým domovom, budem pripravený, či to bude práca na trávniku alebo mimo neho. Nechcem podľahnúť smútku," prezradil.

Podľa informácií talianskej tlače však situácia v Sampdorii nevyzerá ružovo. Klub sa údajne nachádza v kritickej finančnej situácii a hráči nedostávajú výplaty. Vedenie má dlhovať 200 miliónov eur a všetko zhoršujú neľútostné termíny na splácanie úverov. "Sampe" sa navyše dlhodobo nedarí nájsť nového majiteľa.