Do Serie A sa vracia najstarší taliansky klub, za úspech vďačí kanonierovi na lavičke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Do Serie A sa vracia najstarší taliansky klub, za úspech vďačí kanonierovi na lavičke
Gilardino ukázal, že je talentovaným trénerom.
Gilardino ukázal, že je talentovaným trénerom.Profimedia
Frosinone v budúcom ročníku Serie A doplní FC Janov. Tradičné mužstvo si vytúžený postup vybojovalo len rok po zostupe do druhej ligy, nebolo to však jednoduché.

"Rossoblu" v sezóne 2021/22 klesli do Serie B po tom, čo skončili na 19. mieste tabuľky s 28 bodmi. Mužstvo nezačalo túto sezónu v lige obzvlášť dobre, ale situácia sa zmenila po tom, čo sa v decembri ujal pozície hlavného trénera Alberto Gilardino.

Štyridsaťročný kormidelník odohral za Janov 50 zápasov a v minulosti strašil obrany súpera v dresoch Parmy, AC Miláno či talianskej reprezentácie. Niekdajší vynikajúci útočník sa prejavil ako špecialista na krízové situácie, zaznamenal v priemere 2.29 bodu na duel vo svojich 21 vystúpeniach na lavičke Janova a vytiahol tím na druhé miesto tabuľky. Definitíva padla po sobotnom domácom víťazstve 2:1 nad Ascoli.

Gilardino pôvodne trénoval mládežnícky výber a vo funkcii lodivoda nahradil Alexandra Blessina. V meste vypukli obrovské oslavy, veď FC Janov je najstarším klubom v Taliansku, ktorý od svojho založenia v septembri 1893 dominoval futbalovej scéne a pred zmenou na súčasný formát ukoristil až deväť majstrovských titulov.

Druhá časť mesta však veľa dôvodov na radosť nemá. Sampdoria sa nachádza na poslednej 20. priečke Serie A, s najväčšou pravdepodobnosťou tak svojho rivala v nižšej súťaži vystrieda.

Oslavy Janovčanov sa niesli vo veselom duchu.
Oslavy Janovčanov sa niesli vo veselom duchu.Profimedia