Gašparík pred finále Slovnaft Cupu: Vnútorný pocit mi hovorí, že sme pripravení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gašparík pred finále Slovnaft Cupu: Vnútorný pocit mi hovorí, že sme pripravení

Gašparík v strede so svojimi asistentmi Prisztácsom (vľavo), Kameschom (vpravo).
Gašparík v strede so svojimi asistentmi Prisztácsom (vľavo), Kameschom (vpravo).TASR
Už len niekoľko hodín delí trnavský Spartak od toho, aby na svojom štadióne privítal odvekého belasého rivala vo finále Slovenského pohára. V pondelok o 15:00 sa budú zverenci Michala Gašparíka (41) snažiť obhájiť minuloročné víťazstvo z Tehelného poľa.

Práve na ňom sa predstavili v piatkovej predohrávke v rámci 7. kola nadstavbovej časti skupiny o titul. V poradí 168. najväčšie slovenské derby veľa futbalovej krásy neprinieslo. Trnavčania sa do malého Ríma vracali s prehrou 0:1. 

"S výsledkom určite spokojní nie sme. Na druhej strane, z tohto zápasu si odnášame veľa informácií, ktoré sú potrebné pre pondelok. Hráči nadobudli novú skúsenosť. Vyskúšali si, proti komu a akej kvalite sa opäť stretnú v dôležitejšom dueli."

"Vnútorný pocit mi hovorí, že sme na finále pripravení. Pôjdeme v plnej sile. Poženie nás plný štadión. Verím, že to bude dobré finále a verím, že v ňom vieme uspieť," uviedol na pozápasovej piatkovej tlačovej konferencii kormidelník Michal Gašparík

Štatistika piatkového 168. derby
Štatistika piatkového 168. derbyFlashscore

So svojimi zverencami nezažíva žiadny nový pocit. Prakticky sa opakuje situácia z minulého roka. Aj vtedy sa obaja stretli v ligovom dueli, ktorý Slovan doma zvládol rovnakým výsledkom. Zmenil sa iba časový priestor na regeneráciu, keďže sa hralo o týždeň neskôr. Teraz sa mužstvá stretnú ani nie o tri dni. 

"Je to kuriozita, že to vyšlo takto. Hráme hneď po sebe. Máme menší čas na oddych. Na jednej strane dúfam, že nám to prinesie šťastie, ale myslím si, že tentoraz to vyhovuje viac nám. Tým, že sme prerotovali zostavu, hráčov sme pošetrili. Nemusí to byť, samozrejme, rozhodujúce, ale môže. Uvidíme, ako sa bude súboj vyvíjať," nadviazal 41-ročný tréner, ktorý sa prehupol do druhej stovky zápasov na lavičke Spartaka.

Posledné vzájomné vystúpenia
Posledné vzájomné vystúpeniaFlashscore

Aj s ohľadom na pondelkové finále urobil v zostave niekoľko zmien. Premiérovo v trnavskom drese sa na pozícii stopéra predstavil Paur. Len na lavičke zostali dvaja ofenzívni ťahúni Ofori s Taiwom. Do brány sa po šiestich kolách vrátil Takáč

"Sme v trochu inej pozícii ako Slovan. Nebrali sme to ako oddelené zápasy, ale ako súčasť. Snažili sme sa do priebehu vložiť prvky, ktoré som ako tréner potreboval vidieť, čo treba ešte pred pondelkom upraviť. Všetko smerujeme k tomu. Zostava nie je žiadnym tajomstvom. Nebude ťažké ju trafiť.

"Množstvo informácií sme získali systémových. Aj také, ktoré nepoužijeme, pretože budeme hrať inak. Rozumne. Nemôžeme sa nechať strhnúť atmosférou. Bola by to naša smrť. Slovan je veľmi silný v rýchlych kontrách. Jeho hráči majú veľkú individuálnu kvalitu," doplnil Gašparík.

Zostava a hodnotenie hráčov v piatkovom derby
Zostava a hodnotenie hráčov v piatkovom derbyFlashscore

Ako ďalej priznal, belasí ho neprekvapili, ale utvrdili v tom, ako môže, resp. nemôže jeho tím hrať. "To je najpodstatnejšie, čo si z tohto stretnutia odnášam." 

Ostatné finále zvládol Spartak na Tehelnom poli po predĺžení výsledkom 2:1. Na domácom trávniku to bude iný zápas. V štrnástich tohtosezónnych vystúpeniach na Štadióne Antona Malatinského nazbieral 26 bodov za sedem výhier, päť remíz a dve prehry. 

"Verím, že to bude pre nich ťažký duel. Potrebujeme využiť domáce prostredie. Je to veľký faktor, ktorý dodá našim hráčom sebavedomie. Čaká nás nesmierne náročné stretnutie. Súper nám bude chcieť vrátiť vlaňajšiu prehru. Vyhrať dvakrát finále proti Slovanu... Bodaj by sa to podarilo. Bude to o jednom góle, možno štandardke. Nejakej chybe či kúsku šťastia, že sa odrazí lopta," uzavrel Michal Gašparík.

Prehľad finále FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava (pondelok, 15:00)