Humenné otočilo skóre a vyradilo DAC, Zlaté Moravce opäť zvládli penaltový rozstrel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Humenné otočilo skóre a vyradilo DAC, Zlaté Moravce opäť zvládli penaltový rozstrel

Zlaté Moravce si pripravili ďalšiu drámu, ale opäť ju zvládli.
Zlaté Moravce si pripravili ďalšiu drámu, ale opäť ju zvládli.TASR
Štyrmi utorkovými stretnutiami pokračovalo 4. kolo Slovnaft Cupu. Prekvapenie sa zrodilo v Humennom, kde domáci vyradili favorizovanú Dunajskú Stredu.

Slovnaft Cup - 4. kolo

FK Humenné - DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (0:1)

Góly: 60. Diamé, 77. Jurčišin – 27. Leginus

Humenné sa proti Dunajskej Strede zatiahlo a dlho mu to vychádzalo, ale v prvom dejstve sa otvorili dve okienka. Jedno z nich Lukáš Leginus po nákope za obranu využil, v druhej veľkej šanci nechal zblízka vyniknúť brankára Piroščáka. Krásnou strelou spoza šestnástky sa mohol na streleckú listinu zapísať domáci kapitán Erik Streňo, opečiatkoval brvno.

Po zmene strán využili domáci chybu v rozohrávke DAC a zakončenie Adamu Diamého k žrdi Veszelinov nechytil. Humenné dokonca dokázalo otočiť skóre. Sven Jurčišin prišiel na ihrisko ako striedajúci hráč a prvým dotykom usmernil nepodarenú strelu Jakuba Sedláčka za dunajskostredského brankára.

Emóciami vybičovaný záver stretnutia domáci aj vďaka skvelej diváckej kulise ustáli a tešia sa z postupu medzi šestnásť najlepších tímov pohárovej súťaže. Dunajská Streda končí v Slovnaft Cupe tretíkrát po sebe na štíte niektorého druholigového tímu. Nový tréner Humenného Andrej Čirák na svoju premiéru tak skoro nezabudne.

1. MFK Kežmarok - Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:1)

Góly: 27. Depetris

FK Pohronie - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:1 (0:1)

Góly: 40. Puškarov (vl.)

MŠK Považská Bystrica - FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 2:2 (0:0) - 7:8 pen.

Góly: 50. T. Nagy, 90+3. Boris - 73. Niarchos, 80. Suľa, roz. pen.: Bednár

Na Považí sa takmer zrodilo prekvapenie, pretože domáci viedli po góle Tomáš Nagya. Mužstvo trénera Galáda dokázalo skóre otočiť. Vyrovnal Niarchos a do vedenia poslal Zlaté Moravce desať minút pred koncom obranca Suľa. Považská Bystrica sa nevzdala, po zásahu Mária Borisa si vydobila penaltovú lotériu.

Zlaté Moravce išli zahrávať pokutové kopy druhýkrát po sebe. V rámci 3. kola takto postúpili cez bratislavský Inter. V utorok sa žiadny z hráčov na oboch stranách nepomýlil až do ôsmej série, kedy zlyhal domáci Matejčík a hostia sa tešili z postupu po rozstrele, ktorý skončil 8:7 z ich pohľadu.