Pohár je doma. Čo sa bude diať, radšej nebudem komentovať, smeje sa kapitán Zsigmund

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pohár je doma. Čo sa bude diať, radšej nebudem komentovať, smeje sa kapitán Zsigmund

Zsigmund s trofejou pre víťaza.
Zsigmund s trofejou pre víťaza.Tomáš Cicoň
Košická futbalová aréna a 1. máj 2024 sú slová, ktoré budú futbalistom Ružomberka odteraz znieť omnoho krajšie. Tamojší káder vyhral finálový duel Slovenského pohára nad Trnavou a oslavuje zisk druhej trofeje z tejto súťaže. Kapitánom víťazného mužstva je Marek Zsigmund (27), ktorý po úspešnom súboji prezradil novinárom svoje bezprostredné pocity a myšlienky.

Odpovedá Marek Zsigmund

Pocity po finále

"Ešte ani neviem, čo sa vôbec stalo. Vstrebávam to, ale som šťastný. Myslím si, že to bol náš typický zápas. Dali sme šťastný gól, potom sme ho my nedostali. Je to víťazstvo 1:0 a na priebeh sa už nikto pýtať nebude."

Priebeh duelu

"Trnava nás zatlačila, mala viac z hry. Počkali sme si na svoju šancu. Počas celej sezóny minimálne jednu príležitosť stále premeníme, teraz sa to stalo v tom najdôležitejšom momente, všetci sme šťastní. Máme pohár a čo sa bude teraz diať, to radšej nebudem komentovať."

Atmosféra

"Celý tento štadión je krásny. Keby to takto bolo na celom Slovensku, tak môžeme byť hrdí. Chcem veľmi poďakovať všetkým našim fanúšikom. Chcel by som vyjadriť rešpekt aj trnavským priaznivcom, pretože sú úžasní. Celé to bolo nádherné."

Obrany vyhrávajú tituly, vraví Maslo. Ružomberok porazil veľkú Trnavu, doplnil Frühwald

Slová v šatni počas polčasovej prestávky

"Tesne po hvizde trochu vzplanuli vášne. Snažili sme sa to celé upokojiť, boli sme na koni. Hlavne sme potom nechceli dostať gól. Niekedy sme mali trochu šťastia, ale vyhrali sme a o mesiac sa nikto nebude pýtať, ako to bolo."

Ružomberčania sa z triumfu tešili pred tribúnou so svojimi fanúšikmi.
Ružomberčania sa z triumfu tešili pred tribúnou so svojimi fanúšikmi.Šimon Pavlišin

Trnava ako obľúbený súper

"Nerád to takto hovorím, ale ako by povedal jeden pán: 'Priemerný Ružomberok vyhral nad slávnou Trnavou.'"

Ružomberok dotiahol k trofeji len Marek Sapara a teraz aj Marek Zsigmund

"Je to vážne úžasné. V utorok mi Marek písal, veľmi nám držal palce. Chcel, aby mu po 18 rokoch všetci dali pokoj s tým, že bol jediný, ktorý s Ružomberkom vyhral. Týmto som mu to splnil a podzravujem ho."

Zsigmund je odmalička odchovancom ružomberského futbalu. V tamojšom MFK s výnimkou jednej sezóny strávil celú svoju futbalovú kariéru. Ako 9-ročný bol divákom a fanúšikom na Pasienkoch, kde "Ruža" v roku 2006 po penaltovom rozstrele oslavovala prvú domácu pohárovú trofej.

Takmer o dve desaťročia neskôr je lídrom výberu, ktorý nadviazal na svojich predchodcov. Kapitán mužstva už pred duelom predpovedal, že vo finále bude dôležitý najmä prvý gól. Jeho slová sa potvrdili, zverenci trénera Smetanu zdolali Spartak po jedinom zásahu a oslavujú obrovský úspech.