Sklamali sme a zaslúžene vypadli, tvrdí Kitka. Podbrezová je po skvelom výkone v eufórii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sklamali sme a zaslúžene vypadli, tvrdí Kitka. Podbrezová je po skvelom výkone v eufórii

Podbrezová predviedla na pôde Slovana svoj asi najlepší výkon v sezóne.
Podbrezová predviedla na pôde Slovana svoj asi najlepší výkon v sezóne.TASR
Futbalisti Podbrezovej doplnili kvarteto semifinalistov Slovenského pohára. V stredajšom stretnutí na pôde Slovana Bratislava podali veľmi dobrý výkon, na súpera sa kvalitne pripravili a tešia sa z postupu medzi štyri najlepšie tímy.

To sa v histórii klubu z Horehronia podarilo iba raz, počas ročníka 2000/01, keď nakoniec tamojší hráči nestačili na Inter Bratislava. Teraz zverenci trénera Skuhravého prešli cez veľkého favorita, ktorý ani do tretice nezíska pohárovú trofej. Český lodivod nie tak dávno povedal, že chce zdolať najlepší Slovan a belasí nastúpili takmer v plnej sile.

"Povedal som to v nadsázke toho, aby hráči vnímali, že ak si nedávate veľké ciele, tak nemôžete uspieť. V tejto chvíli vnímam a hodnotím kvalitu našej hry. Som presvedčený, že ste ešte nevideli všetko, čo Podbrezová vie," nechal sa počuť po stretnutí hosťujúci kouč.

Slovan Bratislava - Podbrezová 1:3

"Hráčov vidím každý deň a viem, že sú pokojnejší, sebavedomejší a precíznejší, ale stále nevieme zhodiť tlak zo zápasu," podotkol Roman Skuhravý. Jeho cieľ v Slovenskom pohári je jasný: "Chceme ho vyhrať, je to pre nás výzva a urobíme pre to maximum."

V stretnutí na pôde Slovana jeho mužstvo podalo asi najlepší výkon v aktuálnom ročníku. "Chceli sme zatvárať Kankavu našou desiatkou a tlačiť na Kucku, ktorý nemohol hrať. Prehodil som Bartoša, nášho najlepšie brániaceho hráča, doľava, aby hral na Barseghjana, ktorého sme museli eliminovať," prezradil.

Podbrezová počas úvodných piatich zápasov strelila svojím súperom až 31 gólov, čo je nový rekord pohárovej súťaže. "Pred duelom som hráčom povedal, že už je pripravené osudie a tam je pripravená loptička so Slovanom. Jediný, kto ju môže odtiaľ vytiahnuť, sme my," doplnil Skuhravý.

O víťazný presný zásah sa v 84. minúte krásnou strelou z diaľky postaral mladý Vincent Chyla, ktorý si tak po zimnom príchode zo Žiliny otvoril strelecký účet v novom pôsobisku. "Bol som úplne sám na šestnástke, nikto okolo mňa nebol, pýtal som si loptu, Ridwan mi prihral a už som videl iba bránu. Bol to zatiaľ môj najdôležitejší gól v kariére," opísal.

Slovan zaslúžene vypadol

Zatiaľ čo Podbrezová sa tešila z veľkého úspechu, Slovan smútil. "Od prvej minúty sme boli nepresní, prehrávali sme súboje a v podstate sme si prvý polčas nevytvorili šancu. Celkovo to bol z našej strany slabý výkon, mali sme slabý pohyb smerom hore a aj vzadu to bolo zlé," hodnotil asistent trénera Boris Kitka.

Výhovorky ale nehľadal: "Chýbala nám disciplína, v strede poľa sme nevedeli nadviazať na niekoľko lepších výkonov. Mali sme päť slabých a päť dobrých, tým si vysvetľujem prehru. Podbrezová postupom času cítila šancu. Vypadli sme po priemernom výkone."

Vyjadril sa aj k situácii, po ktorej sa mohla pískať penalta. Bartoš strčil v pokutovom území do Rodriguesa. "Videl som to, pre mňa to bola penaltová situácia, ale rozhodca rozhodol takto. Bolo by nekorektné hádzať vypadnutie na tento moment. Skôr si myslím, že sa treba pozrieť na to, že sme sklamali naším výkonom a zaslúžene vypadli," dodal Kitka.