Podbrezová si zahrá semifinále Slovenského pohára, po dobrom výkone zdolala Slovan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová si zahrá semifinále Slovenského pohára, po dobrom výkone zdolala Slovan

Podbrezová ide ďalej.
Podbrezová ide ďalej.TASR
V stredajšom poslednom štvrťfinálovom stretnutí Slovenského pohára vyhrali futbalisti Podbrezovej na pôde Slovana Bratislava a postúpili do semifinále Slovenského pohára.

Slovan Bratislava - Podbrezová 1:3

Podbrezová bola v prvom polčase Slovanu minimálne vyrovnaným súperom. Na prvú šancu sa čakalo pomerne dlho. Po polhodine hry ale domáci získali rohový kop, po ktorom najskôr nebezpečné zakončenie Rodriguesa zrazil Paraj na ďalší roh. Z toho už padol úvodný gól.

Odrazenú loptu si našiel Tigran Barseghjan a presne ju upratal k žrdi. Železiari mohli vyrovnať možnosťou Masaryka, ten sa natlačil do malého vápna, zblízka trafil Borjana. Podbrezová sa presadila podobne ako Slovan. Tiež po rohu a po odraze lopty, ktorú rezolútne napálil do siete mladý Šimon Faško.

O nádherný moment sa chcel postarať Kováčik. Jeho jedovka z diaľky mala potenciál zapadnúť do rohu brány, no skvele to vystihol Borjan. Po zmene strán Paraj čítal malú domov. Aj keď kanadský brankár bol pri lopte skôr, napálil ju do hráča hostí a od neho išla tesne nad brvno.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Na druhej strane vypálil Barseghjan, výborný zákrok predviedol Danko. Zaujímavú strelu Sanusiho smerujúcu pod brvno vytesnil Borjan nad. Ešte bližšie bol po pase Baja útočník Assinor, pretože hlavičkoval do žrde. Niekoľko možností hostí zostalo nevyužitých, a tak mohol udrieť Slovan.

Rodrigues hlavičkoval do brvna a Tolič po krásnej individuálnej akcii opečiatkoval tyč. Striedajúci Vincent Chyla dostal v 84. minúte viac priestoru ako mal a nádhernou strelou k žrdi nedal Borjanovi šancu. Eufória Podbrezovej sa znásobila o dve minúty neskôr, keď po nezištnej prihrávke Kováčika mal René Paraj pred sebou prázdnu bránu.

Podbrezová tak po postupe doplnila trio Trnava, Ružomberok a Lipany, ktoré postúpili už skôr. Žreb semifinále sa uskutoční vo štvrtok 14. marca o 13:00. Finále je na programe 1. mája o 15:00 v Košiciach.