Slovan cieli na double, Podbrezová chce vyrovnať rekord klubu. Kto doplní semifinalistov?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan cieli na double, Podbrezová chce vyrovnať rekord klubu. Kto doplní semifinalistov?

Slovan bude favoritom, ale Podbrezová sa pokúsi prekvapiť.
Slovan bude favoritom, ale Podbrezová sa pokúsi prekvapiť.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Spartak Trnava, Ružomberok a treťoligové Lipany sú istými účastníkmi semifinále tohtosezónneho Slovenského pohára. O poslednú štvrtú miestenku sa v stredu od 20:30 pobijú Slovan Bratislava a Podbrezová. Následný žreb sa uskutoční vo štvrtok o 13:00.

Favorita stretnutia na Národnom futbalovom štadióne nemusíme dlho hľadať. Slovan sa nachádza vo fantastickej forme, o čom svedčí jeho šestnásťbodový náskok na čele tabuľky Niké ligy. Dá sa povedať, že titul má vo vrecku, aj keď ho matematicky ešte musí potvrdiť.

Slovan chce získať double

V nedeľu ho čaká najväčšie slovenské derby proti Trnave, na ktoré sa chce naladiť úspešne. "Chceme postúpiť. Urobíme maximum, aby sme to zvládli. Nebude však stačiť priemerný výkon, súper je ambiciózny, behavý, v systéme s tromi strednými obrancami a pohyblivými krajmi," uvedomuje si asistent trénera Boris Kitka.

V rozhovore pre klubový web prezradil aj situáciu v mužstve: "Máme viac alternatív smerom hore, čo je fajn. Papierovo vybavený je Zuberu, ktorý je k dispozícii. Tolič a Rodrigues boli v tréningovom procese, vyzerali dobre. Veríme, že po ľahších zraneniach by mohli nastúpiť," nechal sa počuť.

Belasí sú rekordným sedemnásťnásobným víťazom Slovenského pohára, ale počas posledných dvoch sezón dva razy prehrali finále proti Trnave. Nakoľko situácia v Niké lige je jasne daná, dalo by sa povedať, že pre Slovan bude teraz prioritou pohár, aby sa na konci ročníka mohol tešiť z double.

Podbrezová môže vyrovnať historický zápis

V prospech tímu z hlavného mesta hrajú aj vzájomné zápasy počas aktuálneho ročníka. Podbrezová síce na jeseň v Bratislave viedla tesne pred koncom 2:1, ale nakoniec počas nadstavenia Weissovci skóre otočili. Na Horehroní sa v decembri zrodila dominantná výhra Slovana 6:0, ktorá je najvyššia počas aktuálneho ročníka.

"Vôbec by som neporovnával dva predošlé zápasy. Oba tímy sa dobre poznajú. Podstatné je nepozerať sa, s čím nás súper môže prekvapiť, ale koncentrovať sa na vlastný výkon. Dôležité je, ako budeme trpezliví, budeme chcieť držať hru pod kontrolou," dodal Kitka.

Podbrezová disponuje počas aktuálnej sezóny Slovenského pohára jednoznačne najlepšou ofenzívou, pretože strelila už 28 gólov, stačili jej na to štyri stretnutia. Hrala však proti slabším tímom, ako je Slovan. Do siete Čierneho Balogu, kde železiari cestovali čiernohorskom železničkou, padlo až dvanásť kúskov, o štyri sa postaral Sanusi.

Následne prišli štyri proti Hamšík Academy, deväťkrát inkasoval Trebišov a tri razy Zlaté Moravce. Podbrezová môže vyrovnať klubový rekord, pretože v semifinále hrala vo svojej histórii iba raz. V ročníku 2000/01 doma nestačila na Inter Bratislava (0:2), presadili sa známe mená - Kratochvíl a Németh. Odveta sa skončila 0:0.

"Som dosť skúsený, aby som to dokázal prečítať. Slovan má prioritu v pohári, pretože chce získať double. Je to fantastická možnosť odohrať kvalitný zápas. Čaká nás kvalitný súper so skvelými hráčmi hrajúci vo výbornej forme. Nemáme čo stratiť, ale môžeme veľmi veľa získať," povedal tréner Roman Skuhravý.