Trnava sa môže zapísať do histórie. Procházka: Sme veľmi dobre pripravení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava sa môže zapísať do histórie. Procházka: Sme veľmi dobre pripravení

Trnava sa môže zapísať do histórie. Procházka: Sme veľmi dobre pripravení
Trnava sa môže zapísať do histórie. Procházka: Sme veľmi dobre pripraveníProfimedia
V tábore futbalistov trnavského Spartaka vládne pred pondelkovým finále Slovnaft Cup-u so Slovanom Bratislava dobrá nálada. "Andeli" majú okrem dlhodobo zranených Martina Mikoviča (32) a Mateja Čurmu (27) k dispozícii kompletný káder. Nechýba im optimizmus.

Spartak silnejší než vlani

Záverečnú tréningovú jednotku absolvoval trnavský Spartak v nedeľu popoludní, po ktorej nasledovala tlačová konferencia hlavného trénera Michala Gašparíka a Romana Procházku.

"Myslím si, že náš súčasný tím je o niečo silnejší ako pred rokom, ale aj Slovan je silnejší. Tréner Weiss je tam dlhšie. Sú zohratejší, majú lepšiu individuálnu kvalitu. Dobre bránia. Dali sme im len jeden gól, vieme o tom. Pohár je iná súťaž a verím, že sa presadíme viackrát," zdôraznil 41-ročný lodivod "červeno-čiernych". 

Následne dodal, že je v pohode. Nervozitu cítil pred semifinálovou odvetou s Trenčínom, pred ktorou neobedoval a mal stres.

"Tam som bol pod tlakom, pretože sme túžili po domácom finále. Teraz si to chceme užiť. Verím, že to nie je fráza, že to hráči budú mať v hlavách a budú uvoľnení. Keby mali byť zviazaní, nie je to dobre."

Vzájomné súboje
Vzájomné súbojeFlashscore

Práve výhodu domáceho prostredia považuje Michal Gašparík za dôležitý aspekt, pretože mužstvo si na svojom trávniku verí viac. 

"Vieme, aké zápasy s nimi máme, koľko gólov sme im dali a koľko šancí si vypracovali. Nie je toho veľa. Keď hrá Slovan proti Trnave, je to Slovan ako v Európe. Môžeme sa naň pripravovať podľa zápasov s inými ligistami, ale on tak nezahrá. Proti Spartaku hrá úplne inak ako proti iným mužstvám," doplnil Gašparík a dodal, že mu intuícia hovorí, že sa rozhodne po riadnom hracom čase. Pre istotu sa jeho zverenci pripravovali aj na penaltový rozstrel.

Trnava sa môže zapísať do histórie

Obaja sa nemajú čím prekvapiť. Pôjde o ich piate vzájomné vystúpenie v prebiehajúcom ročníku. Bilancia je na strane belasých - dve výhry a dve remízy. 

"Spolieham sa na to, že niekto spraví niečo neočakávané, rozhodujúce. Mám tam kľúčových hráčov, ktorí sú schopní spraviť niečo nadštandardné a zlomiť zápas na našu stranu."

Forma posledných 10 zápasov Spartaka Trnava
Forma posledných 10 zápasov Spartaka TrnavaFlashscore

Ak by sa spartakovcom podarilo vyhrať, dokážu niečo, čo sa ešte nikomu v trnavskej klubovej histórii nepodarilo.

"Motivácia pre nás je, že za sto rokov dvakrát po sebe nikto v Trnave nevyhral pohár. Môžeme sa zapísať do histórie ako tím. Je ideálna možnosť spraviť to na domácom štadióne a v storočnicovej sezóne," vyriekol Gašparík.

Kapitán Procházka

Kapitánsku pásku v tíme Spartaka bude mať pri neúčasti zraneného Mikoviča stredopoliar Roman Procházka.

"Zatiaľ mi inštrukcie nedal, ale určite mi nejaké múdre slová povie. Teším sa, že bude pred stretnutím s nami. Je pozitívnou energiou pre všetkých chalanov," uviedol na margo chýbajúceho spoluhráča. 

"Myslím si, že sme veľmi dobre pripravení. Je na nás hráčoch, ako to prenesieme na ihrisko. Verím, že čo sme si pripravili, bude úspešné a zápas zvládneme," pokračoval Procházka.

Tohtosezónna štatistika Romana Procházku
Tohtosezónna štatistika Romana ProcházkuFlashscore

"Domáce prostredie môže byť naša menšia výhoda, no je to finále a do toho dajú všetci hráči maximum. Pôjdu do úplného vyčerpania. V takýchto dueloch nájdete sily, o ktorých ani netušíte," uzavrel.

Prehľad finále FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava

Na zápas sa predalo približne 14 500 lístkov, zostalo ešte zhruba 400 vstupeniek do sektora Slovana, trnavská časť hľadiska je vypredaná. Do niektorých sektorov z bezpečnostných dôvodov vstupenky nepredávali, aby mohla byť vytvorená bezpečnostná zóna medzi jednotlivými tábormi.