O taliansky Superpohár si zahrá Neapol proti Interu, ktorý zdolal Lazio

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O taliansky Superpohár si zahrá Neapol proti Interu, ktorý zdolal Lazio

Marcus Thuram sa postaral o víťazný gól, ktorým posunul Inter do finále talianskeho Superpohára.
Marcus Thuram sa postaral o víťazný gól, ktorým posunul Inter do finále talianskeho Superpohára.AFP
Priaznivci talianskeho futbalu poznajú finalistov o domáci Superpohár. Neapol, ktorý vyradil v semifinále Fiorentinu, doplní vo finále a o celkový triumf vyzve milánsky Inter. "Nerazzurri" rovnako uspeli rozdielom triedy 3:0, keď zdolali Lazio.

Inter - Lazio 3:0

Zverenci Simoneho Inzaghiho rozhodli už v 17. minúte, o čo sa postaral presným zásahom Marcus Thuram. Stal sa len druhým Francúzom, ktorý sa v drese Interu presadil v talianskom Superpohári. Pred ním sa to podarilo iba Patrickovi Vieirovi v roku 2006 (dva góly proti AS Rím). Po zmene strán sa z pokutového kopu nemýlil tradičný exekútor Calhanoglu a definitívnu pečať rezultátu dal v 87. minúte Frattesi

"Nerazzurri" sú okrem Realu a City jediným tímom, ktorý má v prebiehajúcom ročníku troch hráčov s desať a viac zásahmi (Martínez 20, Calhanoglu 10 a Thuram 10). Zároveň si zahrajú dvanáste finále talianskeho Superpohára, vďaka čomu vyrovnali na druhom mieste AC Miláno. Len Juventus má na konte viac účastí (17). Finále je na programe v pondelok o 20:00.