Prvým finalistom talianskeho Superpohára je Neapol, hviezdou dvojgólový Zerbin

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvým finalistom talianskeho Superpohára je Neapol, hviezdou dvojgólový Zerbin

Lobotka opäť nastúpil v základnej zostave.
Lobotka opäť nastúpil v základnej zostave.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol sa stali prvými finalistami talianskeho Superpohára. Vo štvrtkovom semifinále v saudskoarabskom Rijáde zvíťazili nad Fiorentinou 3:0 aj za pomoci slovenského reprezentačného stredopoliara Stanislava Lobotku (29), ktorý odohral celý zápas. Po dueli sa však skloňuje meno Alessia Zerbina (24).

Neapol - Fiorentina 3:0

Majstra poslal do vedenia v prvom dejstve Giovanni Simeone. Ide o druhého Argentínčana, ktorý strelil gól v Superpohári za Neapol po Gonzalovi Higuaínovi (2014 proti Juventusu). Simeone navyše skóroval proti svojmu bývalému klubu. V 44. minúte zahodil Jonathan Ikoné pokutový kop, čo ešte viac zvýšilo šance SSC na postup.

V 81. minúte sa na trávnik dostal striedajúci Alessio Zerbin, ktorý o tri minúty zvýšil na 2:0 a o dve neskôr zaznamenal svoj druhý presný zásah v zápase. Stal sa tak prvým dvojgólovým strelcom z lavičky v histórii súťaže. V pondelkovom finále nastúpia Neapolčania proti víťazovi druhého semifinále, v ktorom si v piatok zmerajú sily Inter Miláno a Lazio. Pôjde o ich piatu finálovú účasť, premiérovo si ale zmerajú sily s iným súperom než s Juventusom.