Juventus v tejto sezóne doma neprehráva. Formu potvrdil aj dvojgólový Vlahovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus v tejto sezóne doma neprehráva. Formu potvrdil aj dvojgólový Vlahovič
Radosť hráčov Juventusu na čele s Dušanom Vlahovičom.
Radosť hráčov Juventusu na čele s Dušanom Vlahovičom.AFP
Rozdielom triedy si v dohrávke 20. kola talianskej Serie A poradili futbalisti "starej dámy" so Sassuolom. Hrdinom stretnutia bol dvojgólový Dušan Vlahovič (23), na ktorého nadviazal v závere striedajúci Federico Chiesa (26). Juventus si drží pred svojimi fanúšikmi tohtosezónnu neporaziteľnosť.

Juventus - Sassuolo 3:0

Sassuolo sa podobnou štatistikou pochváliť nemôže, najmä nie na pôde súpera. Mimo svoj štadión prehralo štvrtýkrát v rade a od zóny zostupu ho delia dva body. Prakticky už v prvej polhodine sa presadil dvakrát Vlahovič. Srb sa stal najrýchlejším futbalistom, ktorému sa podarilo streliť v drese Juventusu od začiatku sezóny 04/05 dva presné zásahy spoza šestnástky. Oba zakončil ľavou nohou. 

Zároveň si 23-ročný kanonier drží najdlhšiu sériu - štyroch kôl po sebe - v ktorých bol zapojený do gólu svojho tímu (štyri zásahy, dve asistencie). Tá predchádzajúca trvala od novembra do decembra 2021 vo farbách Fiorentiny v šiestich kolách. Konečnú podobu výsledku dal striedajúci Chiesa v 89. minúte. "Stará dáma" stráca na vedúci Inter dva body. Naprieč všetkými súťažami ťahá sedemnásťzápasovú šnúru bez prehry. V Serii A dosiahla štvrtý triumf v rade.