Superpohár patrí Interu, oslabených Lobotkovcov zostrelil Lautaro Martínez

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Superpohár patrí Interu, oslabených Lobotkovcov zostrelil Lautaro Martínez

Lautaro opäť úradoval.
Lautaro opäť úradoval.Profimedia
Futbalisti milánskeho Interu oslavujú zisk talianskeho Superpohára po víťazstve 1:0 nad SSC Neapol. V drese ligového majstra odohral celé stretnutie Slovák Stanislav Lobotka (29).

SSC Neapol - Inter 0:1

Kľúčový moment stretnutia nastal po hodine hry, keď útočník "Partenopei" Giovanni Simeone odišiel pod sprchy po dvoch žltých kartách v priebehu piatich minút. Zaujímavosťou je, že červenú videl vôbec premiérovo po 280 odohratých stretnutiach na Apeninskom poloostrove. Inter napokon potvrdil vynikajúcu formu a získal titulový hetrik, pretože túto súťaž ovládol už tretíkrát v rade. Celkovo má na konte osem primátov, rekord drží aj naďalej Juventus s deviatimi výhrami.

V nadstavenom čase rozhodol o víťazstve Lautaro Martínez, ktorý sa gólovo presadil aj v dvoch predchádzajúcich finále Superpohára. Argentínčan navyše zaznamenal už svoj 123. gól v drese milánskeho celku a v historickej tabuľke strelcov sa vyrovnal legendárnemu Christianovi Vierimu na deviatej priečke.

Inter tak uspel v prvej Supercoppe v novom formáte na štadióne KSU v Saudskej Arábii a špeciálny dôvod na radosť môže mať kouč Simone Inzaghi. Taliansky Superpohár získal ako tréner už päťkrát, čím sa stal lodivodom s najväčším počtom trofejí v histórii súťaže (predbehol Marcella Lippiho a Fabia Capella, obaja uspeli 4x).