Futsalová Niké Extraliga bude mať opäť desať účastníkov. Lučenec hostí skupinu LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futsalová Niké Extraliga bude mať opäť desať účastníkov. Lučenec hostí skupinu LM

Titul bude obhajovať Lučenec.
Titul bude obhajovať Lučenec.futsalslovakia.sk
Aj nadchádzajúca sezóna 2023/24 vo futsalovej Niké Extraligy bude mať desať účastníkov. Pôvodne ich malo byť len deväť a s týmto počtom sa uskutočnilo vyžrebovanie, ale dodatočne splnila licenčné podmienky MIBA Banská Bystrica.

MIBA splnila podmienky

Tím spod Urpína deklaroval, že urobí všetko pre to, aby medzi futsalovou elitou nechýbal ani v nasledujúcej sezóne. Viedla sa dlhá diskusia a rokovania pred žrebom aj po ňom. Jednohlasným rozhodnutím Výkonného výberu Slovenského futsalu bola MIBA po splnení všetkých podmienok v náhradnom termíne pripustená do súťaže.

Snahou vedenia bolo, aby sa do najvyššej slovenskej súťaže pripojil národný tím U19 a mohol sa pripravovať na nadchádzajúci kvalifikačný cyklus o postup na EURO. Vedenie SF sa bude zamýšľať nad prípravou tejto reprezentácie na najbližšiu kvalifikáciu za iných podmienok.

Slovenský pohár bude pokračovať aj v sezóne 2023/2024, nebude však už povinný pre extraligové tímy, ako tomu bolo v nedávno skončenej sezóne. Pokračovať budú súťaže v žiackych a juniorských súťažiach v kategóriách U15, U17 a U20. Veľmi pozitívne bola hodnotená novovytvorená súťaž do 15 rokov, kde mohli hrať aj dievčatá.

Účastníci Niké Extraligy 2023/24: Mimel Lučenec, Podpor Pohyb Košice, FSC Prievidza, Pinerola 1994 Futsal Academy Bratislava, Futsal team Levice, 4FSC FTVŠ Prírodovedec UK Bratislava, MŠK Nové Zámky, ŠK Makroteam Žilina, MIBA Banská Bystrica, Partizan Bardejov (nováčik)

Lučenec si znova zahrá Ligu majstrov

Titul bude v nadchádzajúcom ročníku obhajovať Mimel Lučenec, ktorý zároveň opäť reprezentuje Slovensko v Lige majstrov. Začína v predkole. Skupinu s andorským majstrom FC Encamp, šampiónom Škótska PYF Saltires aj najlepším estónskym tímom Cosmosom Tallin bude od 22. do 26. augusta hostiť vo svojej aréne, kde je jasným favoritom.

V klube sa po minulej majstrovskej sezóne rozlúčil s niekoľkými hráčmi, ktorí patrili medzi ťahúňov mužstva. Postupne odišli Anton Brunovský, ktorý ukončil kariéru. Filip Marton a Sebastian Bačo a vrátili do Košíc, skončili aj Marcílio a Martin Smeřička.

Mimel ale pred ročníkom tradične zbrojí. Do klubu prichádza na hosťovanie z Nových Zámkov talentovaný Marcel Marík. "Posily predstavíme až po ich príchode na Slovensko a podpise zmlúv. Mal by nás posilniť hráč z portugalskej ligy a dvaja futsalisti z Južnej Ameriky," povedal športový riaditeľ Jozef Kamenský. "Prezradiť môžeme zatiaľ len toľko, že noví hráči budú z Brazílie a Venezuely," doplnil.

Tréner Marian Berky naplánoval začiatok prípravy na 1. augusta 2023. Hráči majú momentálne individuálne tréningové plány, aby boli na záťaž pripravení. Príchod zahraničných hráčov do Lučenca je naplánovaný na 30. júla 2023.

Lučenec naposledy hostil skupinu Ligy majstrov na jeseň 2021, keď na Slovensko prišla aj slávna Benfica s Robinhom či ďalšími hviezdami. Okrem toho bol súčasťou aj kvalitný ruský Jekaterinburg a belgický Halle-Gooik, aktuálne hrajúci pod hlavičkou Anderlechtu.