Slováci s malou šancou o MS, Drahovský je zranený. Budeme bojovať o náš sen, hovorí Berky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci s malou šancou o MS, Drahovský je zranený. Budeme bojovať o náš sen, hovorí Berky
Slovenská futsalová reprezentácia sa stretla v Bratislave.
Slovenská futsalová reprezentácia sa stretla v Bratislave.Futsalslovakia.sk
Slovenskú futsalovú reprezentáciu čaká záverečný dvojzápas v rámci elitného kola kvalifikácie MS, ktoré bude hostiť v roku 2024 Uzbekistan.

Zverenci Mariána Berkyho sa vo štvrtok 14. decembra o 21:05 predstavia na palubovke Francúzska v Lavale a 20. decembra o 18:30 ukončia boje v C-skupine domácim duelom proti Chorvátsku v Leviciach.

Ich postupové šance nie sú veľké, zvýšiť by ich mohol triumf v úvodnom vystúpení nad Francúzskom. Reprezentanti sa stretli v pondelok v Bratislave, pred odletom absolvovali tri tréningové jednotky, vo Francúzsku už iba predzápasový tréning.

"Oproti pôvodnej nominácii prišlo k jednej, avšak veľmi citeľnej zmene. Najväčšiu hviezdu Drahovského pripravilo o štart svalové zranenie. Na jeho miesto trénerský štáb povolal hráča extraligového košického Podpor Pohybu Korčeka, ktorý si reprezentačný dres naposledy obliekol v Maroku. Natiahnutý sval má aj Belaník, s tým však počítali tréneri až do druhého zápasu proti Chorvátsku, vec zostáva stále otvorená," informoval portál futsalslovakia.sk.

Francúzsko - Slovensko (štvrtok, 21:05)

Slovákov proti zverencom Raphaëla Reynauda nečaká nič ľahké, futsalisti "galského kohúta" vedú s desiatimi bodmi bez prehry skupinu a v prípade trojbodového zápisu sa prvýkrát v histórii kvalifikujú na MS. Domáce zápasy hrávajú vo svojom futsalovom centre v Lavale, kde zdolali v tomto roku Nemecko 6:2 a Chorvátsko 5:2.

"Prišiel tucet hráčov a dvaja brankári. Po zranení je aj Kyjovský, ktorého sme chceli použiť v zápasoch, no nie je ešte stopercentne pripravený. Máme stále šancu na postup, verím, že mužstvo zabojuje ešte o splnenie sna. Pozeráme sa však zatiaľ na prvý zápas v Lavale, bude veľmi dôležitý."

"Domáci majú šancu na priamy postup, určite tomu podriadia všetko. My urobíme všetko preto, aby sme im to čo najviac znepríjemnili a zabojovali ešte o šancu odohrať v Leviciach otvorenú partiu proti Chorvátom," citovala Berkyho oficiálna stránka Slovenského futsalu.

Jeho zverencom patrí v tabuľke tretia priečka so ziskom štyroch bodov. O dva viac majú na konte Chorváti a lídrami skupiny sú desaťbodoví Francúzi. Na MS postúpia priamo víťazi piatich skupín, štyria najlepší z druhých miest dostanú druhú šancu zabojovať o účasť na šampionáte v play-off.

Slovensko - Chorvátsko (streda, 18:30)