Gól, výhra, prvá hviezda duelu a slovenský rekord - noc Juraja Slafkovského

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gól, výhra, prvá hviezda duelu a slovenský rekord - noc Juraja Slafkovského

Prelomil čakanie aj slovenský rekord.
Prelomil čakanie aj slovenský rekord.Profimedia
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (18) má za sebou nezabudnuteľný duel svojej profesionálnej kariéry. V NHL si otvoril strelecký účet a premiérovým gólom v súťaži pomohol Montrealu k triumfu nad Arizonou.

Tohtoročný najvyššie draftovaný hráč si v piatom vystúpení pripísal prvý bod v profiligovej kariére. Odohral 14:26 minúty, na konte mal aj jeden plusový bod, dve trestné minúty, tri strely na bránku a jeden bodyček. Presadil sa strelou zápästím po tom, ako získal puk v súperovej tretine.

"Ani sa nepamätám, ako som skóroval. Išiel som rovno oslavovať, lebo to je tá najlepšia vec na strelenom góle. Viac som sa sústredil na oslavu než na spôsob, akým som dal gól," povedal pre web NHL 18-ročný útočník.

Po svojom zásahu sa v domovskej aréne Montrealu dočkal potlesku v stoji: "Je tu to najlepšie obecenstvo a po mojom prvom góle v NHL som si nemohol priať krajšiu odmenu. Je to úžasné."

Radosť z gólu mladého Slováka mal aj tréner Martin St. Louis. "Som za chlapca šťastný. Na osemnásťročného mladíka, ktorý sa stal draftovou jednotkou a hrá v Montreale, je vyvíjaný veľký tlak."

"Páčila sa mi reakcia publika, ako oslávilo jeho prvý gól. Nečakal som však nič iné, pretože máme fantastických fanúšikov," povedal podľa portálu tsn.ca St. Louis.

Rodák z Košíc sa teda tešil z úvodného gólového zápisu v zámorskej profilige a po cennej výhre ho ocenili aj honorom prvej hviezdy zápasu. Čerešničku na tortu krásneho zážitku dodal fakt, že Slafkovský sa vo veku 18 rokov a 204 dní stal najmladším Slovákom, ktorý sa v NHL dokázal gólovo presadiť.

Doterajším držiteľom rekordu bol Marián Gáborík, ktorý mal pri svojom premiérovom streleckom zápise o 31 dní viac ako Juraj.