Hádzanárky Slovenska prehrali odvetu s Chorvátskom a na MS ich neuvidíme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hádzanárky Slovenska prehrali odvetu s Chorvátskom a na MS ich neuvidíme
Slovenkám dvojzápas s Chorvátkami nevyšiel.
Slovenkám dvojzápas s Chorvátkami nevyšiel.TASR
Slovenské hádzanárky sa nepredstavia na tohtoročných majstrovstvách sveta. V stredajšej barážovej odvete v Slavonskom Brode podľahli domácemu Chorvátsku jednoznačne o trinásť gólov 18:31. S favorizovaným súperom prehrali minulý týždeň aj prvý duel na domácej palubovke v Šali (23:25).

Slovenky museli v búrlivej atmosfére vypredanej haly Vijuš od začiatku iba doťahovať náskok domácich. Zverenkyne trénera Jorgeho Dueňasa aj po prestávke za súperom výrazne zaostávali. Najlepšou strelkyňou slovenského tímu bola Barbora Lanczová, autorka šiestich presných zásahov. Na chorvátskej strane sa ôsmimi gólmi blysla Dejana Milosavljevičová.

Svetový šampionát sa bude hrať na prelome novembra a decembra v troch krajinách - Dánsku, Nórsku a Švédsku. Okrem hostiteľských krajín mali už dávnejšie účasť vďaka umiestneniu na ME istú aj Francúzsko, Čierna Hora a Holandsko. O zvyšných desiatich miestenkách pre Európu rozhodla baráž, z nej si postup okrem Chorvátska vybojovali zatiaľ aj Česko, Ukrajina, Nemecko, Slovinsko a Srbsko. Na MS 2023 sa predstaví celkovo 32 tímov.

Slovenské hádzanárky štartovali na predchádzajúcom svetovom šampionáte v roku 2021 v Španielsku vďaka voľnej karte a obsadili konečné 26. miesto.

Chorvátsko - Slovensko 31:18 (17:10)

Najviac gólov Chorvátska: Milosavljevičová 8, Blaževičová 6/3, Ježičová 4, Pavlovičová 4/2. Zostava a góly SR: Oguntoyová, Ivanicjová – Dvorščáková 1, Popovcová 1, Štefaniková, Pócsíková, Trúnková 1, Habánková 1, Königová, Holejová 1/1, Bajčiová 1, Lanczová 6/1, Györiová, Bujnochová, E. Rajnohová 3, R. Bíziková 3/3. Rozhodovali: Lovinová a Stancová (obe Rum.), vylúčenia: 7:4, ČK: 39: Birtičová po troch vylúčeniach, 7m hody: 5/5 - 9/5, 2 250 divákov (vypredané)

/prvý zápas 25:23, postúpilo Chorvátsko/