Hádzanári Prešova odštartujú Európsku ligu proti obhajcovi Benfice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hádzanári Prešova odštartujú Európsku ligu proti obhajcovi Benfice
Tréner Radoslav Antl má pred sebou so svojími zverencami zaujímavú skupinu EL.
Tréner Radoslav Antl má pred sebou so svojími zverencami zaujímavú skupinu EL.Profimedia
Hádzanári Tatrana Prešov v utorok o 20.45 h odštartujú svoje účinkovanie v Európskej lige proti obhajcovi prvenstva Benfice Lisabon. V šesťčlennej skupine sa predstavia proti zvučným tímom európskej scény, no povzbudení návratmi hráčov po zraneniach chcú víťaziť.

Prešovský klub pôsobí aj v sezóne 2022/2023 vo viacerých súťažiach. V českej extralige zvíťazil v piatich zápasoch z deviatich. V najvyššej domácej súťaži prehral jeden zápas zo siedmich a je na priebežnom 2. mieste za suverénnou Považskou Bystricou. V EL ho čakajú konfrontácie s európskou špičkou.

"V prvom rade nás teší, že sa do našej zostavy vrátili hráči, ktorí boli dlhodobo zranení. Ide o Lukáša Urbana, Igora Čuprynu a Sergia Lopeza, bez ktorých to nebolo ľahké. Dá sa teda povedať, že sa náš káder doplnil. Nečaká nás ľahká skupina, ale urobíme všetko pre to, aby sme obstáli čo najlepšie. Najmä v domácom prostredí chceme získavať body a verím, že nejaké získame aj zvonku. Vieme, čo nás čaká. Všetci hráči sú v poriadku a už sa tešíme na prvý zápas," poznamenal generálny manažér Tatrana Stanislav Pupík.

Tréner Radoslav Antl si uvedomuje silu súperov, ktorí budú znamenať vítanú konfrontáciu pre mladých hráčov.

"Je to jedna z najťažších skupín, ale nič to nemení na tom, že chceme víťaziť. Naším želaním a snom je postup zo skupiny. Keď sa pozrieme na mená tímov, ktoré nás čakajú, tak je každému jasné, že to nebude ľahké," uviedol Antl.

Najbližší program prešovských hádzanárov.
Najbližší program prešovských hádzanárov.Flashscore

Ľavá spojka Oliver Rábek má za sebou viacero náročných sezón, v ktorých v drese Tatrana bojoval v domácich súťažiach aj v Európe. O cieľoch sa pred úvodom základnej A-skupiny vyjadril opatrne. Konfrontáciu s Montpellierom, Benficou či Göppingenom vítal.

"Niet si čo vyberať, každý jeden tím je silný. Mňa potešilo, že sme sa dostali do takejto skupiny. Máme mladých hráčov, ktorí sa v ťažkých zápasoch môžu učiť a potom sa posunúť v kariére. Zároveň to budú aj atraktívni súperi pre divákov."

Najbližší súper prešovského tímu Benfica Lisabon zvíťazil v sezóne 2021/2022 v EL po triumfe na domácom turnaji Final four a v zápase na prešovskej palubovke bude favorit. Tím sa na Slovensko presunie po tom, čo absolvoval debut na prestížnom podujatí Globe v saudskoarabskom Dammane.

V konkurencii 12 najúspešnejších tímov jednotlivých kontinentov štartoval na základe voľnej karty a napokon obsadil 7. miesto. Prešovčania sa na EL naladili víťazstvom v Chance extralige, keď zdolali Strakonice 45:23 a triumfom na palubovke nováčika slovenskej extraligy z Martina 35:19.