Krutá prehra, hodnotí Straňovský. Slovenskí hádzanári nestačili na Nórov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Krutá prehra, hodnotí Straňovský. Slovenskí hádzanári nestačili na Nórov
Nóri premenili všetky sedmičky, Slováci nemali k dispozícii ani jednu.
Nóri premenili všetky sedmičky, Slováci nemali k dispozícii ani jednu.
Profimedia
Slovenskí hádzanári prehrali vo štvrtkovom úvodnom zápase v 2. skupine druhej fázy kvalifikácie ME 2024 na palubovke Nórska v Larviku 26:38. V nedeľu o 18:00 v Prešove privítajú Srbov, ktorí zvíťazili v stredu nad Fínmi 34:24.

Nórsko, piate mužstvo z tohtoročných ME na Slovensku a v Maďarsku, sa usadilo na čele tabuľky. Slovensko je na poslednej štvrtej priečke.

Postup na európsky šampionát do Nemecka si vybojujú priamo prvé dva tímy a štyri najlepšie družstvá z tretích miest jednotlivých skupín.

Hádzaná, 2. fáza kvalifikácie ME 2024, 2. skupina:

Nórsko - SLOVENSKO 38:26 (19:11)

Najviac gólov: Barthold 9/4, Sögard 5, Överby 4 - Macháč, Hniďák, a Smetánka po 4.

Rozhodovali: Jovčev, Jončev (obaja Bul.), Sedemmetrové hody: 4/4 - 0, vylúčení: 2:2, 3 200 divákov.

Favorizovaní domáci sa rýchlo ujali dvojgólového vedenia zásluhou Bartholda, ktorý premenil sedmičku a úspešne zakončil aj bleskový protiútok.

V úvode úradovala aj nórska defenzíva na čele s brankárom Bergerudom. Dvakrát nepochodil Prokop a vo svojich prvých šanciach sa nepresadili ani Ďuriš so Straňovským.

Slováci si otvorili strelecký účet za stavu 0:3. Na rozdiel jedného gólu skorigovali práve Straňovský a Prokop, vzápätí na nórskej strane skóroval O´Sullivan.

Nóri odskočili po vyše štvrťhodine hry po vylúčení Dévaia na 11:5, Slováci nakrátko znížili vďaka Hlinkovi a Mikitovi. Severania si do prestávky vybudovali osemgólový náskok, hostia prehrávali po prvom polčase 11:19.

Slováci odštartovali druhé dejstvo zásahom Smetánku, no súper kontroval a potom sa prvýkrát v súboji vzdialil už na dvojciferný rozdiel.

Hostia ho aj s prispením vylúčenia jedného z protihráčov mierne skresali na 20:27, ale stále boli ďaleko od bodového zisku.

Odpovedali Smetánka, Prokop a Potisk, koncovku však hostia nezdramatizovali, na zásahy Dévaia, Hniďáka či Smetánku dokázali domáci zakaždým zareagovať.

Barthold ukončil duel s deviatimi gólmi z rovnakého počtu striel, z toho premenil všetky štyri sedmičky. Gullerud uzavrel pár sekúnd pred koncom na konečných 38:26 z pohľadu domácich.

Hlasy:

Pavol Polakovič, asistent trénera SR: "Škoda konečného výsledku. Prehrali sme o 12 gólov, ale boli tam veľmi dobré pasáže. Mali sme aj horšie fázy s trochu naivnými chybami. Tie nás môžu veľmi mrzieť, lebo spôsobili konečný rozdiel."

Martin Potisk, spojka a najlepší hráč SR: "Mrzí nás, že sa to skončilo až o dvanásť gólov. V zápase boli pasáže, keď sme sa doťahovali. Potom prišlo pár zbytočných chýb, nedisciplinovanosť. Tím ako Nórsko ich dokáže využiť na strelenie ľahkých gólov."

Martin Straňovský, krídelník SR: "Priebeh zápasu ukázal, kto je favorit. Prehra týmto rozdielom je pre nás krutá, lebo v záverečnej desaťminútovke sme prehrávali len o sedem gólov. Najmä v druhom polčase sme mali vydarené fázy hry, keď sme hrali to, čo sme si povedali. Nóri nás prevýšili vo všetkých aspektoch, bol to náročný súper."