Hamilton potvrdil schopnosti strelca, McDavid prvým hráčom s 80 bodmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hamilton potvrdil schopnosti strelca, McDavid prvým hráčom s 80 bodmi

Kanaďan je stroj na zbieranie bodov v drese Oilers.
Kanaďan je stroj na zbieranie bodov v drese Oilers.Profimedia
K víťazstvu hokejistov New Jersey na ľade Anaheimu gólovo prispel aj kanadský obranca Dougie Hamilton (29). Pre tohto zadáka to bol desiaty zásah v sezóne a je jedným z troch aktívnych bekov NHL, ktorí dosiahli hranicu desaťgólovú v ôsmich sezónach za sebou.

K výkonu svojho mužstva tréner hostí Lindy Ruff pre oficiálnu webstránku NHL uviedol: "Vyzerá to tak, že pre týchto hráčov je jednoducho prirodzené hrať ofenzívne. Puk si vždy nájde cestu do bránky." Hamilton otvoril skóre v 9. minúte, keď dostal za chrbát Johna Gibsona svoju vlastnú vyrazenú strelu. Pridal sa tak k Brentovi Burnsovi z Caroliny, ktorý zaznamenal jedenásť sezón v rade s minimálne 10 gólmi a k Švajčiarovi Romanovi Josimu z Nashvillu (9).

Ešte v prvej tretine skóroval aj Jack Hughes, v zápase získal celkovo tri body a za predchádzajúcich sedem stretnutí ich má na konte už trinásť (10+3). Devils ťahajú šnúru ôsmich víťazstiev proti súperom z Pacifickej divízie, zvíťazili v 16 z úvodných 19 duelov na klziskách protivníkov, čo je rekord NHL. "Vonku" má dobrú bilanciu aj český brankár "diablov" Vítek Vaněček. Ten vychytal svojmu tímu víťazstvo v desiatich súbojoch z dvanástich.

Connor McDavid si proti San Jose Sharks pripísal dva presné zásahy a jednu asistenciu. Stal sa prvým hráčom v tejto sezóne s 80 kanadskými bodmi a tretím v histórii Edmontonu, ktorý túto métu dosiahol v 44 alebo menej zápasoch, čím sa pripojil k Waynovi Gretzkemu a Jarimu Kurrimu.

V drese Anaheimu dosiahol významnú métu obranca Cam Fowler. Pri góle Trevora Zegrasa si pripísal jubilejnú 300. asistenciu v profiligovej kariére.