Highlighty víkendu: Míľniky dvoch brankárov Bayernu, zápas plný vlastencov a sladký návrat

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Míľniky dvoch brankárov Bayernu, zápas plný vlastencov a sladký návrat

Manuel Neuer v deň tohto míľnika doprial debut svojmu mladšiemu kolegovi.
Manuel Neuer v deň tohto míľnika doprial debut svojmu mladšiemu kolegovi.Profimedia / Flashscore
Sezóna sa chýli ku koncu, ale o zaujímavé udalosti nie je núdza. O jednu takú sa postarali dvaja brankári Bayernu Mníchov. Za zmienku stojí aj niekoľko zápasov medzi veľkými rivalmi - či už pre krásne zásahy, nešťastné vlastné góly alebo búrlivé oslavy. Pozrite si to najlepšie v najnovšej časti Highlightov víkendu.

Gól víkendu

Súboj rumunskej ligy medzi FCSB a CFR Kluž neponúkol gólové hody, diváci videli iba jeden presný zásah. Stál však za to! Nigérijčan Philip Otele, ktorý v tejto sezóne strelil už 17 ligových gólov, rozhodol zápas parádnymi nožničkami. Hráčov FCSB to však hnevalo dvojnásobne, keďže obrancu Valentina Cretu zasiahol kopačkou do hlavy.

Smoliar víkendu

Vo futbale je len málo horších pocitov ako prehrať so súperom a ešte si streliť vlastný gól. Hráči Lechu Poznaň poznajú ešte horší, keďže proti Legii Varšava si strelili dokonca dva... Najskôr si loptu do vlastnej siete zasunul Miha Blažič a tesne pred prestávkou ho nasledoval Bartosz Salamon. Prvý polčas mohol byť pre Lech ešte katastrofálnejší, keďže Legia strelila gól, ktorý nebol uznaný a nepremenila penaltu. Zásah v závere druhého polčasu už len zmiernil prehru 1:2.

Zo sociálnych sietí

Dvaja brankári Bayernu Mníchov zažili cez víkend veľké míľniky. Manuel Neuer vstúpil do exkluzívneho klubu a stal sa len štvrtým strážcom svätyne v histórii, ktorý nastúpil na 500 zápasov Bundesligy. V zápase proti Wolfsburgu vystriedal v 74. minúte, aby pustil do hry Izraelčana Daniela Peretza, ktorý si naopak užil svoj prvý zápas v najvyššej nemeckej súťaži. "Je to veľká česť, že sa môžem podeliť o svoj bundesligový debut s mojím idolom. Je to najlepší brankár všetkých čias a človek s ešte väčším charakterom," uviedol Peretz na Instagrame.

Štatistika víkendu

V piatok sa do sveta dostala jedna z najväčších správ futbalovej sezóny: Kylian Mbappé v lete opustí PSG. "Pre mňa je to najlepší hráč v histórii klubu," nechal sa počuť legendárny Thierry Henry. Mnohí sa nad jeho názorom pozastavili, ale štatistiky ho potvrdzujú... Mbappé má stále len 25 rokov, no od Parížanov odchádza ako najlepší strelec histórie. V čase vyhlásenia mal na konte 255 gólov a ďalší pridal pri víkendovej prehre s Toulouse.

Príbeh víkendu

Tradičný klub sa vracia medzi profesionálov. Deportivo La Coruňa, tím, ktorý pred dvomi dekádami získal titul v La Lige, strávil túto sezónu v tretej najvyššej súťaži. Víťazstvom 1:0 nad B tímom Barcelony však potvrdilo svoj návrat do druhej ligy. Príbeh je o to sladší, že postupový gól strelil skúsený Lucas Pérez. Bývalý hráč Arsenalu je fanúšikom La Corune od detstva, a keď videl, že jeho milovaný klub upadá, rozhodol sa s tým niečo urobiť. Dobrovoľne teda opustil prvoligový Cádiz a vydal sa kopať za záchranu Deportiva. Polovicu prestupovej sumy dokonca zaplatil z vlastného vrecka. Jeho oddanosť milovanému klubu priniesla ovocie.

Fotografia víkendu

Celtic urobil dôležitý krok k ďalšiemu škótskemu titulu, keď v prestížnom Old Firm Derby zdolal mestského rivala Rangers 2:1. Radosť pohltila zeleno-bielu časť Glasgowa natoľko, že hráči a fanúšikovia vtiahli do osláv aj jedného z organizátorov.

Víťazstvo v derby oslavovali všetci v Celtic Parku.
Víťazstvo v derby oslavovali všetci v Celtic Parku.Celtic FC