V Detve stavali za chodu: To by bolo na knihu, tvrdí Chamula. Cieľom postup do Tipos SHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Detve stavali za chodu: To by bolo na knihu, tvrdí Chamula. Cieľom postup do Tipos SHL

Detva chce vyhrať finále a hrať Tipos SHL.
Detva chce vyhrať finále a hrať Tipos SHL.HK Detva
V sobotu začína finále 2. hokejovej ligy medzi HKM Rimavská Sobota a HK Detva. Klub spod Poľany je nováčikom na športovej mape, no s kvalitnými individualitami ašpiruje na postup do Tipos SHL, čo je jeho cieľom. Aj o tom rozprával v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy spoluzakladateľ a manažér Richard Chamula.

Akú sériu očakávate?

"Očakávame ťažkú sériu s kvalitným súperom a vzhľadom na skutočnosť, že ide o derby, výnimočnú hokejovú bitku na ľade a na tribúnach."

Čo môže a bude rozhodovať?

"Rozhodovať budú určite maličkosti a premieňanie šancí."

Na ktoré herné stránky sa môžete spoliehať a na čo si musíte dávať pozor na strane súpera?

"Posnažíme sa hrať svoju hru, ktorá nám prináša úspech. Budeme sa spoliehať na streleckú efektivitu a najmä na mimoriadnu kvalitu v bránkovisku. Naša brankárska dvojica Križan - Pončák je ozdobou ligy. Na strane súpera si určite budeme musieť dať pozor na prvú päťku, ktorá je pre Rimavskú Sobotu kľúčová."

Ako pred finále vyzerá zdravotný stav kádra?

"Posledné dva týždne sme mali menšie komplikácie, keďže v tíme šarapatila viróza. Našťastie, všetci hráči sa dali zdravotne dokopy a sú pripravení na finálovú bitku. Dlhodobejšie zdravotné problémy má Janis Andersons, no aj jeho zdravotný stav sa postupne zlepšuje a veríme, že čoskoro výrazne posilní našu defenzívu."

Nadstavba Vám nevyšla podľa predstáv, vyhrali ste len dvakrát. Následne ste ale do play-off vstúpili veľmi dobre. Je mužstvo pred finále v ideálnej pohode?

"V nadstavbovej časti nám niektoré zápasy ušli v tretích tretinách. Také veci sa stávajú, pokles formy zažije každé mužstvo. Vyhrnuli sme si rukávy a bojovali ďalej. Tím ukázal svoju kvalitu, keď sa nám podarilo vyhrať zrejme najťažšiu skupinu Západ v histórii ligy."

V play-off zatiaľ potvrdzujete výhodu domáceho prostredia, finále však začínate vonku. Je to pre Vás nevýhoda?

"Doma sme mimoriadne silní, o čom svedčí aj fakt, že sme ako jediný tím v lige na domácom ľade v riadnom hracom čase neprehrali. S Dolným Kubínom sme ukázali naše medvedie srdce aj na súperovom ihrisku. Navyše v neďalekej Rimavskej Sobote sa budeme opierať o náš jedinečný fanklub Chimenkovcov a množstvo fanúšikov z Detvy, ktorí nám určite pomôžu v boji za víťazstvom a vytvoria nám takmer domáce prostredie ako naposledy v Dolnom Kubíne."

V základnej časti v zápasoch s Rimavskou Sobotou vždy vyhral domáci tím. Dá sa to ešte teraz brať do úvahy alebo je to už minulosť?

"Zápasy budú určite neporovnateľné, predsa len, ide o finále ligy a my sme sa navyše pred koncom prestupového obdobia výrazne posilnili o rozdielových hráčov, ktorí sa už plne etablovali do tímu a sú obrovským prínosom po všetkých stránkach. Doplnili našich hráčov a sila mužstva výrazne vzrástla."

Ako veľmi dôležití budú pri ceste za prípadným úspechom fanúšikovia?

"Fanúšikovia Detvy sú nenahraditeľnou súčasťou tímu, našou obrovskou oporou a veľkou motiváciou na ceste za víťazstvom. Robíme to pre nich."

HK Detva vznikol ako nový klub pred sezónou. Ste spokojný s tým, ako veci zatiaľ fungujú a vyvíjajú sa?

"Naša situácia pred začiatkom ligy bola extrémne ťažká. Prekonali sme mnoho neľahkých situácii a komplikácií. Tím sme tvorili za chodu, keďže káder sme uzatvárali tesne pred začiatkom sezóny. To by bolo na knihu. My sme však Podpoľanci, nikdy sa nevzdávame. So vztýčenou hlavou sme išli od zápasu k zápasu za našim cieľom a tým bolo finále. Sme výborná partia a v tom je naša sila. Našťastie všetky komplikácie sme prekonali a teraz sa ideme pobiť o majstrovský titul. Podarilo sa nám opätovne získať srdcia detvianskeho diváka a mimoriadne nás teší, že sa nám na štadión podarilo prilákať detičky a mládež. Byť pre nich pozitívnym vzorom je našim najväčším víťazstvom."

Dá sa povedať, že v prípade postupu do Tipos SHL budete jej účastníkom?

"Áno, aktuálne je našim cieľom vyhrať titul a postúpiť do Tipos SHL. Chceme aj naďalej reprezentovať mesto Detva, jej obyvateľov a celý región Podpoľanie. Prinášať radosť a hrdosť do ich sŕdc na svoj tím. Detvu milujeme a spravíme všetko pre to, aby sa u nás v ďalšej sezóne hrala Tipos SHL. Detviansky fanúšik si ju za svoju jedinečnosť a podporu plne zaslúži. Týmto im zo srdca ďakujem a verím, že nás podporia nielen v zápasoch v Rimavskej Sobote, ale najmä doma pod Poľanou. Budeme ich veľmi potrebovať."