Dôležité triumfy smerom k play-off. Chromiak pečatil výhru, Studenič nabíjal v presilovke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dôležité triumfy smerom k play-off. Chromiak pečatil výhru, Studenič nabíjal v presilovke
Chromiak (v strede) oslavuje svoj 15. zásah sezóny.
Chromiak (v strede) oslavuje svoj 15. zásah sezóny.RoadrunnersAHL
Dvaja slovenskí hokejisti sa zapísali do kanadského bodovania v zápasoch zámorskej AHL v noci zo stredy na štvrtok.

Tucson Roadrunners - Ontario Reign 0:4

Martin Chromiak uzavrel skóre súboja medzi jeho Ontariom a Tucsonom, ktoré sa muselo zaobísť bez Miloša Kelemena povolaného do NHL. Pre dvadsaťročného hokejistu išlo o 15. zásah a 28. bod v sezóne. Pri hre štyroch na štyroch obdržal efektnú prihrávku spoluhráča od zadného mantinelu a ranou z prvej z pravého krídla sa nemýlil.

Reign bojujú o play-off, na ktoré z 10. miesta Západnej konferencie strácajú desať zápasov pred koncom základnej časti dva body, no majú duel k dobru. Roadrunners majú na konte menej o jedno stretnutie, no zaostávajú už o deväť bodov.

Texas Stars - Coachella Valley Firebirds 6:1

Vyraďovacia časť s veľkou pravdepodobnosťou už neujde Mariánovi Studeničovi s Texasom a ani Coachelle, ktorá prehrala na ľade súpera. Najproduktívnejší Slovák AHL nabíjal na víťazný gól v presilovke tri sekundy pred záverom prvej dejstva hry, keď z posledných síl posunul puk na hokejku Scotta Reedyho. Studenič zaknihoval 23. asistenciu a 39. bod v ročníku.

Stars majú desať duelov pred koncom dlhodobej súťaže náskok desiatich bodov na nepostupovú priečku, Firebirds sú už niekoľko dní istými postupujúcimi.