Slovenské asistencie v AHL. Studenič zvýšil náskok, Kňažko dobehol Nemca, Chromiak víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenské asistencie v AHL. Studenič zvýšil náskok, Kňažko dobehol Nemca, Chromiak víťazne
Studenič v drese Texasu je najproduktívnejším Slovákom v AHL.
Studenič v drese Texasu je najproduktívnejším Slovákom v AHL.Twitter @TexasStars
Traja slovenskí hokejisti bodovali v nočných stretnutiach zámorskej AHL.

Cleveland Monsters - Chicago Wolves 2:3

Obranca Samuel Kňažko sa podieľal na vyrovnávajúcom zásahu Clevelandu proti Chicagu v 8. minúte. Vo finále domáci neuspeli a prehrali tesne o gól. Pre Kňažka šlo o šestnástu asistenciu v sezóne, na konte má okrem nej aj jeden gól. V počte bodov (17) sa vyrovnal Šimonovi Nemcovi (6+11).

Texas Stars - Grand Rapids Griffins 3:4

Na jubilejných 30 bodov zaokrúhlil svoj počin v ročníku najproduktívnejší Slovák v AHL Marián Studenič. Krídelník Texasu zaznamenal rovnako ako Kňažko šestnástu prihrávku. Stars sa v ostatných meraniach síl príliš nedarí, pripísali si tretiu prehru v rade. Tentokrát bolo nad ich sily Grand Rapids s Čechmi, ktorí sa rozohrávajú na farme. Dva góly zaknihoval Jakub Vrána, jeden Filip Zadina

Ontario Reign - Tucson Roadrunners 5:2

V priamom slovenskom súboji útočníkov sa tešil z prihrávky i triumfu Martin Chromiak v drese Ontaria. Domáci vrátili Tucsonu v zostave s Milošom Kelemenom sobotňajšiu porážku z vlastného ľadu 0:2. 

Chromiak nabíjal na víťaznú presilovkovú trefu Alexa Turcotta v prvej tretine. Osemnástym bodom (bilancia 8+10) sa odpútal od Pavla Regendu (9+8). Kelemen zostáva na vyrovnaných číslach - 11 zásahov a 11 prihrávok. 

Reign zároveň zostávajú na piatom mieste Pacifickej divízie s 50 bodmi, Roadrunners sú na šiestej priečke, keď nazbierali o štyri body menej. Horšie pre nich ale vyznieva fakt, že na to potrebovali o tri stretnutia naviac.