Nemec znovu gólový, strelecky produktívna sezóna ako v Nitre. Kelemen pečatil výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemec znovu gólový, strelecky produktívna sezóna ako v Nitre. Kelemen pečatil výhru
Nemec strelil v ostatných dvoch dueloch dva góly.
Nemec strelil v ostatných dvoch dueloch dva góly. Utica Comets / Jeff Pexton
Slovenský obranca Šimon Nemec (18) sa gólovo presadil v druhom zápase po sebe. Ako v noci zo stredy na štvrtok, tak ani v noci na sobotu to nestačilo na triumf jeho tímu v AHL.

Hartford Wolf Pack - Utica Comets 4:3

Šimon Nemec zaznamenal svoj šiesty gól a celkovo sedemnásty bod v prebiehajúcej sezóne AHL. Podarilo sa mu to za 37 duelov. Obranca spod Tatier vyrovnával za Uticu v súboji s Hartfordom, keď sa v polovici prvej tretiny presadil po vhadzovaní a následnej koncovke od modrej. Draftová dvojka sa týmto počinom odstrihla od 16-bodového (1+15) zadáka Samuela Kňažka.

Rýchla zaujímavosť. V minulej sezóne nazbieral Nemec v drese HK Nitra šesť trief do čierneho (z toho jednu v základnej časti a päť v play-off) v 58 súbojoch. Už teraz je jasné, že medailista z Pekingu 2022 zažije minimálne zhodne produktívny strelecký ročník ako 2021/2022.

V druhej tretine hry priklonil šance na triumf hostí dvojgólový Brian Halonen, ale bol to Samuel Blais, ktorý dvomi zásahmi v záverečnom dejstve pripravil dva body pre Wolf Pack.

Comets sa napriek trom prehrám v sérii nachádzajú stále na druhom mieste v Severnej divízii s 51 bodmi. Hartfordu patrí v Atlantickej divízii posledná ôsma pozícia, keď získal 45 bodov. Je potrebné zdôrazniť, že manko na štvrtý Springfield je len štvorbodové.

Ontario Reign - Tucson Roadrunners 0:2

V priamom súboji dvoch slovenských útočníkov sa tešil starší z nich. Miloš Kelemen pečatil víťazstvo Tucsonu nad Ontariom zakončením do prázdnej brány v čase 57:58. Pre Kelemena to bol 11. zásah a celkovo 22. bod v aktuálnom ročníku AHL. Martin Chromiak (doposiaľ 8+9) so spoluhráčmi nenašli recept na stopercentného Ivana Prosvetova.