Honzek napriek vypadnutiu nekončí, mieri do AHL. Miesto si musí zaslúžiť, hovorí tréner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Honzek napriek vypadnutiu nekončí, mieri do AHL. Miesto si musí zaslúžiť, hovorí tréner

Honzek ukončil juniorskú etapu a ide bojovať o NHL.
Honzek ukončil juniorskú etapu a ide bojovať o NHL.Profimedia
Slovenský útočník Samuel Honzek (19) nezažil ideálnu sezónu 2023/24, ale dobrou správou je, že tento ročník sa v zámorí preňho nekončí. Po juniorskej úrovni bude najbližšie týždne pokračovať na seniorskej.

Šestnástka draftu 2023 vynechala úvod sezóny pre zdravotné problémy a nakoniec nastúpila v základnej časti na 33 zápasov, v ktorých získala 31 bodov (10+21). Honzek sa stal kapitánom Vancouveru vo WHL, avšak Giants vypadli už v prvom kole play-off.

Trenčiansky odchovanec strelil v piatich vyraďovacích súbojoch dva góly a hoci by za iných okolností už mohol riešiť dovolenku či prípadné majstrovstvá sveta v Česku, napriek tomu bude v zámorí pokračovať.

Calgary Flames ho poslalo na farmu do organizácie Wranglers, a tak na trojnásobného účastníka juniorského svetového šampionátu čaká po pôsobení v slovenskej extralige druhá seniorská skúška. V AHL navyše znova zažije atmosféru play-off, hoci tieto dni ho ešte trápi zranenie, ktoré sa posudzuje zo dňa na deň.

Honzek spoluhráčov už pozná, keďže spoločne zažili predsezónny kemp. "Je naozaj dobré vidieť známe tváre zo začiatku sezóny. Som naozaj rád, že tu môžem byť, pripojiť sa k chalanom pred play-off, užijem si to," povedal.

Devätnásťročný forvard by si v budúcej sezóne rád vybojoval pevné miesto v AHL, hoci ešte môže pokračovať aj v juniorke. Cenné skúsenosti mu dalo "céčko" vo Vancouveri. "Bola to pre mňa česť, ale takisto aj tlak a veľká zodpovednosť. Spoluhráči mi však pomáhali," prezradil.

Tréner Wranglers Trent Cull hovorí, že Honzek šancu na farme určite dostane, aj keď konkurencia v tíme je značná. "Naozaj si myslím, že je na ňom, akú úlohu v tíme získa. Dostane šancu, ale musí sa kvalitne ukazovať už v tréningoch. Momentálne máme k dispozícii desať obrancov a 15 útočníkov, čiže sa musí prepracovať do zostavy. Snažíme sa, aby bol úspešný a zaslúžil si miesto," podotkol.