Nemec sa pobil po súboji s Matthewsom, Slafkovský s mínuskou, Fehérváry ďalej od play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemec sa pobil po súboji s Matthewsom, Slafkovský s mínuskou, Fehérváry ďalej od play-off
Aktualizované
Domi a Nemec v pästnom súboji.
Domi a Nemec v pästnom súboji.Profimedia
Slovenskí hokejisti za sebou nemajú vydarené súboje. V noci na piatok z nich nebodoval ani jeden, Tomáš Tatar (33) nebol tretí raz v rade v zostave Seattlu. Erik Černák (26) si čo-to vytrpel po strele do nohy, zatiaľ čo Šimon Nemec (20) sa premiérovo pobil.

Buffalo - Washington 4:2

Washington si siedmou prehrou z posledných ôsmich zápasov opäť skomplikoval cestu do play-off, postup už vo vlastných rukách nemá. Aktuálne je na 10. mieste Východnej konferencie, pričom tri duely do konca základnej časti stráca na ôsmy Pittsburgh bod.

O postupovú priečku sa bije aj deviaty Detroit a jedenásta Philadelphia - oba celky majú zhodne 85 bodov ako Washington, Flyers však odohrali o duel navyše.

Prehre hostí nezabránil ani obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral 20:38 minút, pripísal si mínusový bod, tri hity a dva bloky. Buffalo rozhodlo o triumfe v 50. minúte zásahom Jacka Quinna.

Tampa Bay - Ottawa 2:3 sn

Erik Černák si vytrpel svoje, keď nohou zablokoval zakončenie Bradyho Tkachuka proti Ottawe a na niekoľko minút odišiel do šatne. Tampa Bay mala v závere druhej periódy k dispozícii pri viacerých vylúčeniach len 16 korčuliarov. Rodák z Košíc sa neskôr do hry vrátil, celkovo odohral len 15 minút, zaknihoval dve mínusky, štyri bodyčeky, dva bloky a zisk puku.

Najproduktívnejší muž súťaže Nikita Kučerov pridal dve asistencie, bodovanie vedie so 141 bodmi o štyri body pred Nathanom MacKinnonom. Lightning to však nebolo nič platné, keďže prehrali po samostatných nájazdoch. Domáci exekútori si vylámali zuby, hosťom stačil presný zásah Tkachuka.

Toronto - New Jersey 5:6

Šimon Nemec má za sebou prvú bitku v NHL, keď sa v polovici stretnutia pobil s Maxom Domim po súboji s Matthewsom pri mantineli. Mimo toho sedela dvojka draftu 2022 na trestnej lavici za hákovanie, Toronto presilovku nevyužilo. Aj vzhľadom na tresty nepresiahol Nemcov ice-time 13 minút (12:51), na konte mal mínusku, dva hity a dva zisky. 

Hrdinami New Jersey bola dvojica Jesper Bratt a Tim Meier totožne s bilanciou 2+1, čím pripravili Torontu druhú porážku za ostatných osem stretnutí. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal aj najlepší kanonier ligy Auston Matthews, aktuálne ich dal v dlhodobej časti už 68. Maple Leafs čakajú ešte tri zápolenia.

NY Islanders - Montreal 3:2 pp

Nebodoval ani Juraj Slafkovský, ktorý s Montrealom ťahal za kratší koniec proti Islanders. Slovenský útočník strávil na ľade 17:33 minúty, odchádzal z neho s mínusovým bodom, bodyčekom, tromi blokmi, dvomi ziskami puku i nepotrestaným vylúčením za držanie. 

Extrabod v predĺžení vystrieľal Newyorčanom Kyle Palmieri, vďaka čomu majú siedmi Islanders tri súboje pred koncom základnej časti už štvorbodový náskok na deviaty Detroit, respektíve desiaty Washington.

Los Angeles - Calgary 4:1

A nebodoval ani piaty zo Slovákov. Martin Pospíšil nestačil s Calgary na protivníka z Los Angeles- Urastený útočník s citom pre bodyčeky ich tentoraz rozdal len dva, vyslal jednu koncovku (14:51 minúty). Víťazný zásah a aj poisťujúci na 4:1 strelil Viktor Arvidsson, dve asistencie šli k menu domácej legendy Anžeho Kopitara

Ďalšie zápasy:

Florida - Columbus 4:0

NY Rangers - Philadelphia 1:4

Pittsburgh - Detroit 6:5 pp

Dallas - Winnipeg 0:3

Seattle - San Jose 1:3