Mišiak si predĺži zámorskú sezónu, Chicago ho poslalo do AHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mišiak si predĺži zámorskú sezónu, Chicago ho poslalo do AHL

Mišiak bude bojovať o miesto v AHL.
Mišiak bude bojovať o miesto v AHL.Profimedia
Slovenský útočník Martin Mišiak (19) odchádza do farmárskeho klubu Chicaga v AHL, ktorým je Rockford IceHogs. Podpísal zatiaľ amatérsky skúšobný kontrakt.

Šikovný mladík bude v závere tohto ročníka bojovať o prvú seniorskú šancu v zámorskom hokeji. Počas doterajšieho priebehu ročníka nastupoval za Erie Otters v juniorskej OHL, kde odohral celkovo 64 zápasov, získal 49 bodov za 24 gólov a 25 asistencií. Jeho tím vypadol v prvom kole play-off.

Rodáka z Banskej Bystrice draftovalo Chicago minulý rok už v druhom kole z celkového 55. miesta. Kontrakt zatiaľ nepodpísal. Za Blackhawks odohral niekoľko prípravných stretnutí a na jeho adresu smerovali slová chvály. Organizácia verí, že postupne sa stane plnohodnotnou súčasťou prvého tímu v NHL.

Martin Mišiak má za sebou prvý kompletný ročník v zámorí. Predchádzajúcu sezónu 2022/23 začal v Nových Zámkoch a následne pred draftom odišiel do USHL, kde s tímom Youngstown Phantoms vyhral majstrovský titul. Mladík v juniorských kategóriách hral aj za české Brno alebo fínsky JYP.

Stredný útočník má medzi mužmi odohraných zatiaľ 75 stretnutí v rámci Tipos Extraligy, ďalších 22 duelov pridal v Tipos SHL. Mišiak trikrát reprezentoval Slovensko na MSJ a raz na MS do 18 rokov. Rockford má už istotu postupu do play-off a zabojuje tak o Calder Cup.