Tatar sa vrátil do zostavy a bodoval, Fehérváry s kariérnym maximom živí nádej na play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tatar sa vrátil do zostavy a bodoval, Fehérváry s kariérnym maximom živí nádej na play-off
Tatar naposledy bodoval ešte v noci na 13. marca.
Tatar naposledy bodoval ešte v noci na 13. marca.Profimedia
Tomáš Tatar (33) sa vrátil do zostavy Seattlu po troch zápasoch, pričom z uplynulých deviatich odohral len dva. Zároveň sa stal jediným Slovákom v 13 nočných súbojoch NHL, ktorý dokázal bodovať.

Dallas - Seattle 3:1

Tatar asistoval na zásah hostí za stavu 0:3, zaznamenal aj plusový bod, inak odohral z celého mužstva najmenej (11:05 minúty). Najdlhšie pôsobiaci Slovák v profilige bodoval naposledy pred mesiacom v noci na 13. marca. Dallas ako favorit nezaváhal, Miro Heiskanen sa gólom a dvomi prihrávkami podieľal na všetkých zásahoch domácich. 

Stars vďaka víťazstvu definitívne ovládli Centrálnu divíziu. Na výhru v Západnej konferencii si však ešte musia počkať, keďže Vancouver nezaváhal v Edmontone.

Philadelphia - New Jersey 1:0

Philadelphia má stále šancu na play-off, keď v súboji dvoch klubov z Metropolitnej divízie porazila New Jersey. Zhodne po 87 bodov má ôsmy Detroit, deviaty Washington, desiata Philadelphia však odohrala o zápas navyše, zatiaľ čo Pittsburgh zaostáva o bod. 

Situácia vo Východnej konferencii po nočných zápasoch.
Situácia vo Východnej konferencii po nočných zápasoch.Flashscore

O jediný zásah stretnutia, ktorý navyše padol v oslabení, sa postaral Travis Konecny. Šimon Nemec v obrane Jersey hral takmer 22 minút (21:53) a rozdal tri bodyčeky. 

Ako domáci brankár Samuel Ersson, tak i hosťujúci Kaapo Kahkonen chytili zhodne po 20 koncoviek súpera - s tým rozdielom, že Ersson si udržal čisté konto a jeho náprotivok mal úspešnosť zákrokov 95,2 %. 

Washington - Tampa Bay 4:2

O vyraďovaciu časť bojuje aj Washington s Martinom Fehérvárym, Capitals doma porazili Tampu Bay dvoma zásahmi v záverečnej perióde. Za Lightning nebodoval najproduktívnejší muž súťaže Nikita Kučerov.

Martin Fehérváry síce zo zápasu odišiel s mínuskou, avšak na konte mal aj jednu strelu, päť bodyčekov a tri bloky, počas vyše 27 minút na ľade (27:06), čo znamenalo nielen sezónne, ale i kariérne maximum.

Ottawa - Montreal 5:4 sn

Juraj Slafkovský nebodoval v druhom meraní síl po sebe, keď vyšiel naprázdno ako v aréne NY Islanders, tak aj v Canadian Tire Centre v Ottawe. Jednotka draftu 2022 si do štatistík počas necelých 19 minút (18:56) pripísala blok, stratu i dva zisky puku.

Pozornosť sa točila okolo trojbodových Bradyho Tkachuka (2+1) a Jakea Sandersona (0+3), za Canadiens skóroval dvakrát Cole Caufield. Duel dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých sa presadil iba Drake Batherson.

Ďalšie zápasy: 

NY Rangers - NY Islanders 3:2 sn

Colorado - Winnipeg 0:7

Florida - Buffalo 3:2 pp

Toronto - Detroit 4:5 pp

Nashville - Columbus 6:4

Pittsburgh - Boston 4:6

Edmonton - Vancouver 1:3

Los Angeles - Anaheim 3:1 

San Jose - Minnesota 2:6