Pospíšil s dvojbodovým zápisom, hetriky Forsberga i Kuzmenka. Obhajca spečatil play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pospíšil s dvojbodovým zápisom, hetriky Forsberga i Kuzmenka. Obhajca spečatil play-off
Pospíšil si v 60. zápase v profilige pripísal na konto dve asistencie.
Pospíšil si v 60. zápase v profilige pripísal na konto dve asistencie.Profimedia
V rámci nočných duelov NHL bol zo Slovákov v akcii iba Martin Pospíšíl (24), ktorý ukončil sériu štyroch súbojov bez bodu a zároveň pomohol Calgary k víťazstvu nad Anaheimom.

Anaheim - Calgary 3:6

Pospíšil načal tretiu desiatku bodov v nováčikovskej sezóne NHL, keď asistoval na druhý a šiesty zásah Calgary. Bol to jeho prvý bod po štyroch dueloch, 13. a 14. asistencia v ročníku a druhý viacbodový zápis v NHL. Odohral 13:18 minúty, trikrát vystrelil na bránku, rozdal štyri hity a vyhral jedno vhadzovanie.

Rodák zo Zvolena sa zároveň bodovo vyrovnal Tomášovi Tatarovi, keď obaja dosiahli 22 bodov totožne za osem gólov a štrnásť prihrávok. Pospíšil na to potreboval 60 zápasov, Tatar 67.

Flames viedli ešte v 43. minúte 4:0, lenže potom Ducks zabrali naplno a za 247 sekúnd znížili na rozdiel jedinej trefy. Na vyrovnanie sa už nezmohli, keď druhým gólom a následne zavŕšením hetriku reagoval Andrei Kuzmenko. V súboji, kde už o postup do play-off nešlo, sa prezentoval bilanciou 1+2 Nazem Kadri

Chicago - Nashville 1:5

Hetrik si v noci pripísal i Švéd Filip Forsberg, ktorý zostrelil Chicago, na dva góly mu nabíjal Luke Evangelista. Nashville si upevnil šiestu pozíciu v Západnej konferencii o dva body pred Los Angeles, Kings majú zápas k dobru. Na strane Blackhawks asistoval Connor Bedard

Vegas - Minnesota 7:2

Obhajcovia Stanley Cupu z Vegas si spečatili postup do vyraďovacej fázy, keď zvíťazili po troch prehrách. Svojou prehrou s Carolinou im k istote účasti v play-off pomohlo aj St. Louis. Štyrmi asistenciami sa blysol Chandler Stephenson, debutovú trefu za Golden Knights zaznamenal Čech Tomáš Hertl.

Ďalšie zápasy:

St. Louis - Carolina 2:5

Edmonton - Arizona 2:3