Regenda ukončil strelecký pôst, Dvorský opäť bodoval, Petrovskému sa sezóna skončila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Regenda ukončil strelecký pôst, Dvorský opäť bodoval, Petrovskému sa sezóna skončila

Regenda čakal na gól v AHL viac ako šesť týždňov.
Regenda čakal na gól v AHL viac ako šesť týždňov.AFP
Slovenskí hokejisti dali o sebe vedieť v nočných zápasoch zámorských súťaží. Pavol Regenda sa strelecky presadil v AHL. Dvadsaťštyriročný útočník pomohol gólom k triumfu San Diega Gulls nad San Jose Barracuda 6:5 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

AHL

Regenda ukončil svoje sedemzápasové bodové suchoty, gól v AHL predtým nedal 12 zápasov po sebe (naposledy ešte 20. februára, v marci bol povolaný do NHL).

V 56. minúte využil presilovú hru, vyrovnal na 5:5, vďaka čomu sa stal treťou hviezdou súboja. V druhej sérii nájazdov rozhodol o triumfe domácich King Ben. Slovenský krídelník tak pokoril 30-bodovú métu v sezóne, v 46 dueloch nazbieral 17 gólov a 13 asistencií.

OHL

Dalibor Dvorský bodoval aj v štvrtom zápase play-off v kanadskej juniorskej súťaži OHL. V noci na štvrtok si pripísal asistenciu a jeho tím Sudbury Wolves zdolal Mississaugou Steelheads 5:3 a je blízko k postupu do 2. kola. Wolves vedú v sérii 1. kola 3:1 na zápasy, hrá sa na štyri víťazstvá. Dvorský má v štyroch dueloch play-off bilanciu 2+3.

Servác Petrovský strelil gól v oslabení, ale Owen Sound prehrali so Saginawom Spirit 1:5 a v sérii neuspeli 0:4 na zápasy.

Guelph Storm prehrali v štvrtom stretnutí so Soo Greyhounds 1:5 a rovnako vypadli (v sérii 0:4). Slovák Damian Slávik nechytal za domácich.

QMJHL

Peter Repčík zaznamenal gól a asistenciu, ktorými prispel k triumfu Drummondvillu na ľade Saint John Sea Dogs 8:1. Voltigeurs tak spečatili postup do 2. kola najrýchlejším možným spôsobom. Repčík sa stal druhou hviezdou duelu, bodoval vo všetkých štyroch zápasoch play-off a vo vyraďovacej časti má bilanciu 3+5.

WHL

Jozef Viliam Kmec strelil svoj druhý gól v play-off. Aj vďaka jeho presnému zásahu Prince George zvíťazil na ľade Spokane Chiefs 3:2 a sériu zvládol 4:0 na zápasy.