Slováci v zámorí: Slafkovský vytvoril rekord, Dvorský uzavrel základnú časť vo veľkom štýle

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Slafkovský vytvoril rekord, Dvorský uzavrel základnú časť vo veľkom štýle

Slafkovský vytvoril rekord organizácie Montrealu.
Slafkovský vytvoril rekord organizácie Montrealu.AFP
Ďalší týždeň je minulosťou, a preto je čas na tradičné zhrnutie toho, ako sa darilo slovenským hokejistom v zámorských súťažiach. Flashscore Správy sa pozreli detailne na hráčov spod Tatier, ako sa im darilo.

NHL

Juraj Slafkovský sa dostal na métu 41 bodov a vytvoril nový rekord organizácie Montrealu v počte získaných bodov v jednej sezóne medzi tínedžermi. Okrem toho natiahol šnúru s aspoň jedným gólom či asistenciou už na deväť zápasov. V ostatnom týždni skóroval proti Vancouveru, asistoval v súbojoch so Seattlom a Coloradom.

Tomáš Tatar natiahol sériu bez bodu už na sedem duelov, pričom v minulom týždni dvakrát strávil na ľade menej ako desať minút. Šimon Nemec zažil proti Ottawe jeden z najhorších duelov v NHL, nakoľko bol až pri štyroch inkasovaných góloch a zaznamenal tak štyri mínusky. Asistoval pri výhre nad NY Islanders.

Martin Pospíšil sa ani raz z posledných piatich duelov nezapísal do štatistík. Martin Fehérváry zaznamenal asistenciu proti Detroitu. Obranca Erik Černák sa ako štvrtý hráč histórie Tampy Bay dostal cez hranicu 1 000 bodyčekov.

AHL

Útočník Marián Studenič sa v drese Coachely dostal na hranicu 40 bodov a naďalej je najproduktívnejším Slovákom v AHL. Dve asistencie zapísal pri výhre nad Texasom, jednu proti Calgary. Pavol Regenda nebodoval ani raz po návrate z NHL, celkovo na bod čaká už od 5. marca.

Martin Chromiak dva razy asistoval a má na konte 29 bodov, rovnako ako Regenda. Miloš Kelemen čaká na bod tri zápasy, rovnako aj Adam Sýkora. V jedinom odohranom stretnutí vyšiel naprázdno tiež Jakub Demek. Patrik Koch a ani Samuel Kňažko sa do štatistík nezapísali štyrikrát v rade.

ECHL

Matúš Spodniak skóroval pri výhre svojho Indy Fuel, ale potom trikrát v rade nebodoval. Maxim Čajkovič sa do štatistík nezapísal tri razy po sebe.

OHL

V OHL skončila základná čast. Dalibor Dvorský počas nej nazbieral 88 bodov, stačilo mu 52 stretnutí, v ktorých strelil až 45 gólov a na 43 prihral, umiestnil sa na trinástej priečke produktivity celej ligy. S priemerom 1,69 bodu na stretnutie je štvrtý najlepší. Iba Radivojevič (120) a Chromiak (88) zažili zo Slovákov v OHL lepšie sezóny.

Dvorský navyše zaznamenal spomedzi všetkých Slovákov najgólovejšiu sezónu v OHL, následne vstúpil do play-off dvojgólovým duelom a prispel k prvému bodu pre Sudbury. Druhým najproduktívnejším slovenským hráčom sa stal Servác Petrovský (20+35), s 55 bodmi vyrovnal predošlý ročník. V úvodnom stretnutí vyraďovačky raz asistoval.

Filip Mešár v posledných štyroch zápasoch základnej časti nebodoval, ale aj tak mal po 45 dueloch celkovo 52 bodov (19+33). Ondrej Molnár prispel k výhre Erie na Windsorom dvomi prihrávkami. Martin Mišiak skóroval v piatich dueloch po sebe, počas spomínanej výhry proti Windsoru pridal aj dve asistencie.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec ukončil základnú časť WHL so ziskom 34 bodov (9+25) v 58 dueloch. Samuel Honzek ako kapitán Vancouveru odohral pre zranenie síce len 33 stretnutí, ale držal si priemer takmer bodu na stretnutie (10+21).

QMJHL

Útočník Peter Repčík odohral za Drummondville celkovo 54 zápasov, v ktorých strelil 30 gólov, získal 61 bodov. Bol 25. najlepším strelcom súťaže.

NCAA

Slovenskí korčuliari v NCAA počas uplynulého týždňa nebodovali. Brankár Šimon Latkóczy nastúpil na tri stretnutia. V prvom kryl 36 z 39 striel a tešil sa z výhry, potom dva razy odchádzal porazený. Napriek tomu, že zaknihoval 31 a 36 zákrokov.

USHL

Juraj Pekarčík sa po takmer mesačnom zranení postupne rozohrával, ale v poslednom týždni odohral dva výborné stretnutia, nakoľko najskôr pri výhre nad Green Bay zaknihoval dve asistencie, následne v Chicagu hneď tri a pridal aj dvanásť trestných minút. Celkovo má na konte 50 bodov a stále je najproduktívnejším Slovákom v USHL.

Libor Nemec skóroval v štyroch dueloch po sebe, navyše počas posledných dvoch vystúpení mal zhodnú bilanciu 1+1. Jeho spoluhráč Adam Gajan najskôr inkasoval dvakrát z 34 striel a mal 94,1-percentnú úspešnosť, ale potom dostal až šesť gólov s iba 85-percentnou úspešnosťou zákrokov.