Slováci v zámorí: Dvorský ďalej žiari, Nemec na tribúne, katastrofálny týždeň Gajana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v zámorí: Dvorský ďalej žiari, Nemec na tribúne, katastrofálny týždeň Gajana
Obranca Nemec začal pod novým trénerom na tribúne.
Obranca Nemec začal pod novým trénerom na tribúne.Profimedia
Flashscore Správy v tradičnej rubrike sumarizujú uplynulých sedem dní z pohľadu slovenských hokejistov v zámorských súťažiach. Komu sa darilo najviac tentoraz?

NHL

Juraj Slafkovský ukončil štvorzápasovú sériu bez bodu gólom proti Floride, aj keď jeho tím prehral. Následne však dva razy znova nebodoval, pričom v stretnutiach s Tampou i Nashvillom zaznamenal zhodne po dve mínusky. Tomáš Tatar proti Winnipegu skóroval prvý raz od 11. februára. Medzitým v  desiatich dueloch nebodoval ani raz.

V stretnutí s Jets odohral 14 minút a 46 sekúnd, čo je najviac od 27. januára. Šimon Nemec prežíva horšie obdobie, keďže štyri razy po sebe nebodoval a nový tréner Green ho v súboji s Floridou posadil na tribúnu. Martin Pospíšil ostáva tri zápasy bez bodu. Navyše proti Seattlu nebezpečne fauloval Dunna a dostal trojzápasový dištanc.

Obranca Martin Fehérváry sa po zranení postupne vracia na ľad. Zatiaľ trénuje, ale iba bezkontaktne. Erik Černák si v súboji s Buffalom pripísal vďaka asistencii deviaty bod. V dueli s Montrealom nazbieral sedem trestných minút. Tohtosezónny debut v NHL zažil Pavol Regenda. V stretnutí proti Ottawe sa nezapísal do štatistík, odohral 12:15.

AHL

Marián Studenič v štyroch zápasoch uplynulého týždňa získal v piatich dueloch štyri body (1+3) a s celkovým počtom 31 je najproduktívnejším Slovákom v AHL. Regenda pred odchodom do NHL raz asistoval pri výhre San Diega. Martin Chromiak asistoval a pomohol Ontariu zdolať Abbostsford. Reign ťahajú sériu šiestich výhier v rade.

Výborný týždeň zažíva Miloš Kelemen, pretože v drese Tucsonu skóroval tri razy po sebe, pričom mu na to stačilo iba päť striel. Na konte už má trinásť gólov, čo je o jeden viac ako v celom minulom ročníku AHL. Adam Sýkora nebodoval desaťkrát po sebe, naposledy sa tak stalo ešte 10. februára.

Obranca Samuel Kňažko zažil bodovo najlepší duel v sezóne, keďže dvakrát asistoval pri výhre Clevelandu proti Chicagu.

ECHL

Zaujímavý duel prežil Maxim Čajkovič, keďže pod výhru Wheelingu sa podpísal tromi asistenciami, pripísal si dva plusové body, jednu strelu, ale aj dva razy sedel na trestnej lavici. Matúš Spodniak asistenciou ukončil štvorzápasovú sériu bod bodu.

OHL

Dalibor Dvorský bodoval siedmy raz v rade. Trikrát v sérii skóroval. Celkovo má na konte 68 bodov v 44 zápasoch za Sudbury. Filip Mešár sa gólom podieľal na výhre proti Kingstonu a dvomi asistenciami zas pomohol zdolať Owen Sound. V drese tohto mužstva trikrát vyšiel naprázdno Servác Petrovský.

Martin Mišiak skóroval za Erie pri výhre nad Peterborough, v súboji s Ottawou zaznamenal asistenciu. Dvomi bodmi sa prezentoval jeho spoluhráč Ondrej Molnár (1+1).

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec skóroval dvakrát po sebe v dvoch súbojoch proti Spokane. Počas druhého zaznamenal aj asistenciu a dostal sa na hranicu 30 bodov v sezóne. Samuel Honzek si ako kapitán Vancouveru drží priemer bod na zápas, po 27 dueloch ich má 27. V ostatných dvoch stretoch raz skóroval i asistoval.

QMJHL

Peter Repčík dva razy asistoval pri výhre Drummondvillu proti Sherbrooke. Po 46 zápasoch má na konte už 53 bodov (26+27). Ondrej Maruna natiahol šnúru bez bodu na päť stretnutí, František Dej čaká ešte o jedno stretnutie dlhšie.

NCAA

Zo slovenských hráčov bodovali iba dvaja. Artur Turanský strelil gól, Šimon Jellúš asistoval. Brankár Matej Marinov si drží skvelé čísla, pretože priemerne inkasuje len 1,85 gólu na zápas. V nedeľu nastúpil premiérovo po takmer mesiaci a udržal nulu. Šimon Latkóczy sa tešil z dvoch výhier Omahy proti Miami, inkasoval dokopy štyrikrát.

USHL

Juraj Pekarčík ostáva so 43 bodmi v 30 zápasoch najproduktívnejším slovenským hráčom v USHL a to napriek tomu, že do hry nezasiahol od 19. februára. Libor Nemec dva razy asistoval proti Chicagu, následne nazbieral 15 trestných minút v súboji s USNTDP.

Jeho spoluhráč Adam Gajan zažil veľmi zlý týždeň, keďže postupne inkasoval päť, štyri a ešte raz štyri góly. Dvakrát po sebe bol z bránky vyhnaný po prvej tretine, v ktorej dostal zhodne kvarteto zásahov. Daniel Alexander Jenčko dvomi bodmi (1+1) pomohol Youngstownu zdolať Waterloo, následne raz asistoval.