Sezónny debut Regendu v treťom útoku, prvý kariérny hetrik Makara pri demolácii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sezónny debut Regendu v treťom útoku, prvý kariérny hetrik Makara pri demolácii

Regenda odohral pri tohtosezónnej premiére v NHL viac ako 12 minút.
Regenda odohral pri tohtosezónnej premiére v NHL viac ako 12 minút. Profimedia
Kanadsko-americká NHL ponúkla v noci na štvrtok vo svojom programe iba tri stretnutia. Ešte v stredu poobede sa zdalo, že v nich Slováci hrať nebudú, ale činnosť Anaheimu na prestupovom trhu znamenala povolanie Pavla Regendu (24) z AHL a zároveň jeho sezónny debut v NHL. Individuálne najviac zaujali výkony hviezd Colorada.

Toronto - Buffalo 2:1 pp

Kto iný ako najlepší strelec profiligy mal rozhodnúť súboj v predĺžení. Auston Matthews si pripísal na konto 54. gól v prebiehajúcej sezóne a celkovo 80. bod, keď 40 sekúnd pred koncom extračasu rozjasal Scotiabank Arenu. Brankár Iľja Samsonov zaznamenal úspešnosť zákrokov 96 %, keď zlikvidoval 24 pokusov Buffala. 

Sabres strácajú vo Východnej konferencii na postup do play-off deväť bodov, zatiaľ čo Toronto si triumfom upevnilo štvrté miesto o dva body pred Carolinou (ktorá má duel k dobru) a o štyri za NY Rangers.

Colorado - Detroit 7:2

Cale Makar oslavoval hetrik na konci druhej tretiny, ku ktorému pridal v zápase jednu asistenciu, keď Colorado zdemolovalo Detroit. Štyri body okrem obrancu zaznamenali aj útočníci Nathan MacKinnon (1+3) a Mikko Rantanen (0+4). Pre Makara išlo o prvý seniorský hetrik v kariére. Jean-Luc Foudy upravil na konečných 7:2, preňho to bol debutový zásah v NHL.

Detroit prehral tretí raz po sebe, zatiaľ čo Avalanche sa tešilo druhýkrát v rade. Red Wings majú v boji o play-off štvorbodový náskok, zatiaľ čo Colorado už 16-bodový. 

Anaheim - Ottawa 2:1

Pavol Regenda si zapísal tohtosezónny debut v NHL po tom, čo Anaheim v stredu vytrejdoval útočníkov Adama Henriquea a Sama Carricka. Spoločne so Slovákom povolali Ducks z farmy zo San Diega aj Glenna Gawdina

Držiteľ bronzu z olympiády v Pekingu odohral 12:15 minút ako hráč tretej formácie, raz vystrelil na bránku a rozdal jeden hit. Vlani nastúpil Regenda za Anaheim do 14 stretnutí, získal v nich tri body za gól a dve asistencie. V tomto ročníku pôsobil na farme v AHL, kde absolvoval 38 zápasov, zaknihoval 16 gólov a 13 asistencií.

Víťazstvo domácich, o ktorom rozhodol na začiatku tretej periódy Alex Killorn, však už nič podstatné nerieši, keďže Ducks strácajú na vyraďovaciu časť priepastných 24 bodov. Úspešnosť zákrokov 96,67 % dosiahol Čech Lukáš Dostál.