Snaha Devils pod odvolaným trénerom nebola dosť dobrá. Nový šéf poslal Nemca na tribúnu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Snaha Devils pod odvolaným trénerom nebola dosť dobrá. Nový šéf poslal Nemca na tribúnu

Lindy Ruff sa porúčal z lavičky Devils necelých päť mesiacov po tom, čo podpísal nový kontrakt.
Lindy Ruff sa porúčal z lavičky Devils necelých päť mesiacov po tom, čo podpísal nový kontrakt. TASR
Generálny manažér New Jersey Tom Fitzgerald uviedol, že dôvodom odvolania trénera Lindyho Ruffa (64) bola slabá výkonnosť tímu. Devils prehrali tri zápasy v sérii a sedem z predchádzajúcich desiatich duelov. Aj preto sa dvadsať stretnutí pred koncom základnej časti NHL znížili ich šance postúpiť druhýkrát po sebe do play-off. V tíme pôsobí aj slovenský obranca Šimon Nemec (20).

Fitzgerald uviedol, že čakal čo najdlhšie, aby sa situácia v mužstve zmenila, ale nakoniec svojho dobrého priateľa odvolal z pozície kouča. "Je to na nás všetkých. Rozprával som sa aj s tímom. Začína sa to však u mňa hore. Ja som ten, kto vytvára tento tím. Jednotlivci sa musia pozrieť do zrkadla. Snaha nebola dosť dobrá," uviedol podľa agentúry AP.

Do konca sezóny bude v úlohe hlavného kormidelníka Travis Green. Bývalému trénerovi Vancouveru (2017-2022) nevyšla premiéra na striedačke Devils, keď mužstvo prehralo s Floridou 3:5. Ešte pred duelom odpovedal na otázky médií a uviedol, že sa nechystá zmeniť všetko naraz, ale niektorí hráči si budú musieť vybojovať svoje miesto, keď nebudú hrať s energiou a plniť si svoje úlohy.

Hneď v prvom zápase bol Šimon Nemec len zdravý náhradník. Dvadsaťročný obranca na súpiske chýbal prvýkrát od príchodu z farmy v decembri minulého roka. "Mojou úlohou je pomôcť im, aby hrali čo najlepší hokej," povedal Green, ktorý uviedol, že sa po tréningu rozprával s Nemcom.

Šesťdesiatštyriročný kanadský kouč Ruff pôsobil na striedačke tímu od 9. júla 2020 a v minulej sezóne pomohol Devils dosiahnuť klubové rekordy v počte víťazstiev (52) a bodov (112). Oproti ročníku 2021/22 si mužstvo polepšilo o 49 bodov, čo bol najväčší medziročný zisk od zavedenia 82-zápasového programu profiligy (v sezóne 1995/96). Vlani v októbri podpísal viacročné predĺženie zmluvy, no výkony tímu zariadili jeho koniec ešte v tom ročníku.

New Jersey nevyhralo viac ako tri zápasy v sérii a ani v jednom stretnutí sa im nepodarilo udržať čisté konto. Podľa agentúry AP môže byť príčinou aj zranenie obrancu Dougieho Hamiltona. Rovnako aj dlhšie absencie beka Jonasa Siegenthalera a útočníka Jacka Hughesa. Problémom majú byť aj nestabilné výkony brankárov Víteka Vaněčka, Nica Dawsa a Akiru Schmida.

Fitzgerald povedal, že sa pred piatkovou uzávierkou transakcií v NHL snaží získať brankársku jednotku, ale nie na úkor budúcnosti tímu. "Verím, že sme veľmi dobrý ofenzívny tím a vytvárame si šance. Ak však chcete vyhrávať zápasy, musíte dobre brániť," dodal Fitzgerald.

Devils majú v tejto sezóne bilanciu 30 víťazstiev, 28 prehier a štyrikrát neuspeli v predĺžení alebo samostatných nájazdoch. V Metropolitnej divízii im patrí predposledné 7. miesto a na tretiu postupovú priečku, na ktorej je priebežne Philadelphia strácajú osem bodov, no majú zápas k dobru.

Ak sa New Jersey nepodarí dostať na jednu z troch postupových pozícií, môžu získať ešte voľnú kartu na východe. Poslednú voľnú miestenku v play-off zatiaľ drží Tampa Bay v kádri s Erikom Černákom. Devils strácajú na Lightning rovnako osem bodov, tiež však majú stretnutie k dobru.