Nemec bude mať nového trénera. New Jersey odvolalo ikonického Lindyho Ruffa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec bude mať nového trénera. New Jersey odvolalo ikonického Lindyho Ruffa

Ruff doplatil na šnúru horších výsledkov.
Ruff doplatil na šnúru horších výsledkov.Profimedia
Lindy Ruff (64) už nie je trénerom hokejistov New Jersey Devils. Vedenie klubu z NHL ho odvolalo po sérii neúspešných výsledkov, do konca sezóny bude v úlohe hlavného kouča Travis Green (53). V tamojšom tíme pôsobí aj slovenský obranca Šimon Nemec (20).

Devils prehrali päť z uplynulých siedmich zápasov a v tabuľke Východnej konferencie klesli na 11. miesto. Na ôsmu Philadelphiu strácajú osem bodov. "Som zodpovedný za to, aby som z našej organizácie urobil tím, ktorý bude pravidelne bojovať o play-off. V súčasnosti ale nedosahujeme potrebnú úroveň, preto som musel pristúpiť k zmenám," uviedol generálny manažér klubu Tom Fitzgerald.

Ruff pôsobil v New Jersey štvrtú sezónu, vlani postúpil s Devils do 2. kola vyraďovačky. "Rozhovory s Lindym boli extrémne náročné. Vybrali sme si ho ako trénera, ktorý dokáže pracovať na rozvoji mladých hráčov a predovšetkým je to skvelý človek. Je to muž na svojom mieste, no museli sme zareagovať na neúspešné výsledky v uplynulých zápasoch," zdôraznil Fitzgerald. Green, ktorý bol v rokoch 2017 až 2022 vo Vancouveri, zažije premiéru v úlohe hlavného kormidelníka New Jersey v noci na stredu v domácom dueli s Floridou.