Columbus zaskočil obhajcu Stanley Cupu, Tatar vyhral duel s Pospíšilom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Columbus zaskočil obhajcu Stanley Cupu, Tatar vyhral duel s Pospíšilom
Tatar sa predstavil v elitnej ofenzívnej formácii.
Tatar sa predstavil v elitnej ofenzívnej formácii.Profimedia
Poltucet súťažných predstavení NHL v sebe ukryl aj súboj slovenských útočníkov. V Calgary sa konal stret Martina Pospíšila (24) s Tomášom Tatarom (33), viac dôvodov na radosť mal skúsenejší z tejto dvojice. Columbus sa namotivoval ku kvalitnému výkonu a pokoril úradujúceho majstra.

Calgary - Seattle 2:4

Po súboji v Scotiabank Saddledome sa z mužstiev Flames a Kraken stali tabuľkoví susedia so ziskom 65 bodov. Domáci výber sa dvomi gólmi snažil potiahnuť Pospíšilov kolega z druhej útočnej formácie Kuzmenko, ale nestačilo to. Slovenský útočník odohral za Calgary 12:17 min. V prvom útoku hostí sa objavil jeho krajan Tatar, odkrútil si 13:43 min, kanadské body si ale nepripísal. Tohtosezónnu bilanciu vzájomných stretov tak Seattle vyrovnal na 2:2, zároveň zaznamenal 100. triumf v klubovej histórii.

Columbus - Vegas 6:3

Posledný tím Východnej konferencie hostil na svojom ľade šiesty celok západu. Naposledy sa oba kádre proti sebe postavili takmer pred rokom a zrodilo sa víťazstvo Golden Knights 7:2. Presne týmto výsledkom však obhajca titulu prehral svoj predchádzajúci duel v Buffale. V Columbuse si síce počínal o niečo lepšie, no na výhre domácich to nič nezmenilo.

O všetkom podstatnom sa začalo rozhodovať až v záverečnom dejstve duelu. Dva zo svojich troch presných zásahov zaknihoval v poslednej 20-minútovke Alexander Nylander, strelec hetriku. Oporou mužstva Blue Jackets bol aj brankár Daniil Tarasov s 37 zákrokmi. Hostitelia sa triumfom priblížili k 15. Ottawe, ktorá ale má dva zápasy k dobru.

Ďalšie výsledky:

NY Rangers - Florida 2:4

Philadelphia - St. Louis 1:2 sn

Toronto - Boston 1:4

Colorado - Chicago 5:0