Týždeň v NHL: Kipper Kid vyrástol a stretol sa s idolom, rekordman prestupného roka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Týždeň v NHL: Kipper Kid vyrástol a stretol sa s idolom, rekordman prestupného roka

Kipper Kid so svojím idolom.
Kipper Kid so svojím idolom.Twitter/EricFrancis
Hokejová NHL má za sebou ďalší kompletný týždeň. Kto počas neho nazbieral najviac bodov, ktorý gólman zažiaril, čo sa objavilo na sociálnych sieťach a čo zaujalo experta Flashscore Správ a dlhoročného hráča zámorskej súťaže Ladislava Šmída? To všetko v pravidelnej pondelkovej rubrike Týždeň v NHL. Opäť aj s atraktívnou súťažou.

Výzva expertov: Veľká tipovacia súťaž

Je tu nová hra pre fanúšikov NHL. Zapojte sa do tipovacej súťaže Výzva expertov Flashscore Správ a časopisu xHOCKEY a každý týždeň budete môcť predpovedať výsledky desiatich vybraných zápasov či príležitostí. Pridajte sa, tipujte a predveďte svoje znalosti o najlepšej hokejovej súťaži sveta. V hre je veľa skvelých cien pre fanúšikov NHL. Viac o súťaži sa dočítate tu.

Najproduktívnejší hráč

Hranicu 8 bodov dosiahla tentokrát dvojica hokejistov, išlo o Connora McDavida z Edmontonu a Kevina Fialu z Los Angeles. Švajčiarsky útočník ale zaznamenal v štyroch dueloch viac gólov (3+5), preto dostane prednosť práve on. V ich vzájomnom súboji na začiatku týždňa Fiala nebodoval, ale potom pridal dva body proti Calgary a tri proti Vancouveru a New Jersey. Taktiež 16-krát vystrelil na bránu a pridal šesť plusových bodov do tabuľky +/-,

Brankár týždňa

V posledných týždňoch sa špekulovalo o tom, že by jasná jednotka Nashvillu Juuse Saros mohla byť súčasťou niektorého z trejdov a ak by to tak naozaj bolo, Fín v tom prípade svoju cenu poriadne zvyšuje. V priebehu týždňa naskočil do troch stretnutí, od Ottawy, Minnesoty a Colorada zakaždým inkasoval jediný gól a celkovo zastavil 82 striel.

Slovák týždňa

Hokejisti spod Tatier na seba v priebehu týždňa príliš neupozornili. Juraj Slafkovský zaznamenal bod za gól v drese Montrealu proti Floride, primát teda putuje na jeho adresu. Erik Černák z Tampy si na konto pripísal asistenciu v dueli s Buffalom.

Highlight týždňa

New Jersey bolo v minulej sezóne tretím najlepším tímom Východnej konferencie a jeho akcie stúpali, teraz ale mužstvo stráca šesť bodov na posledné postupové miesto. Veľmi zaujímavý bol piatkový zápas proti Anaheimu, ktorý kalifornský tím vyhral 4:3 aj vďaka 52 zákrokom Lukáša Dostála.

Český gólman sa stal hrdinom hlavne pre zmarené trestné strieľanie dve sekundy pred koncom stretnutia, Jack Hughes ani nevystrelil a Dostál následne oslavoval. "Jackov výraz hovorí za všetko, Devils majú po sezóne. Škoda, že mu v tíme nikto veľmi nepomohol," predpovedá analytik Paul Bissonnette. A ďalšia nevýhoda pre Devils? V najbližších týždňoch ich čakajú tímy ako Carolina, NY Rangers, Florida či Dallas. Nič jednoduché. Za zmienku stojí ešte dôvod trestného strieľania, toto autorovi víťazného gólu Frankovi Vatranovi naozaj nemohlo prejsť...

Štatistika týždňa

Skúsený obranca Brent Burns z Caroliny hrá v NHL už od sezóny 2003/04 a aj vďaka tomu sa mu podarilo vyrovnať veľmi špecifický ligový rekord. Naskočil totiž päťkrát do stretnutia v prestupnom roku (2004, 2008, 2016, 2020, 2024.)

Zo sociálnych sietí

Pod strop haly Scotiabank Saddledome v Calgary zamieril v sobotu dres populárneho fínskeho gólmana Miikku Kiprusoffa a bola to veľká oslava. Okrem iných dorazil aj Brendan Peters, 27-ročný chlapík, ktorý je verejnosti skôr známy ako Kipper Kid. Pred rokmi, keď Kiprusoff žiaril vo farbách Flames, chodil do hľadiska vo výstroji a maske a napodobňoval každý gólmanov pohyb. Dokonca mal fixou nakreslené na tvári ryšavé strnisko. Teraz sa obaja v Calgary stretli, z Petersa je mimochodom borec, ktorý kreslí motívy brankárskych masiek.

Fotografia týždňa

Na zápase basketbalových Denver Nuggets sa objavil takisto Joe Sakic, prezident hokejového klubu Colorado Avalanche a bývalý dlhoročný kapitán. 54-ročný Kanaďan vyzerá úplne rovnako.

Pohľad Ladislava Šmída

"Naviažem na vyvesenie dresu Miikku Kiprusoffa. S Kipperom som sa o kúsok v Calgary minul, ale v tíme bolo stále plno hráčov, ktorí s nim hrali. Bol to veľmi obľúbený spoluhráč, vraj s ním bola veľká zábava, ale na ľade to bol neskutočný profesionál. Nebolo ľahké dať mu gól. Pamätám si ešte na jeho výmenu zo San Jose k Flames v roku 2003, okamžite tam vyletel nahor a všetko mu obrovsky sadlo.

Jeho čísla boli od začiatku neuveriteľné, do play-off sa dostal klub tesne a vtedy išli Flames hneď až do finále Stanley Cupu, kde prehrali v siedmich zápasoch s Tampou. Hlavne vďaka nemu išli ďaleko. Fanúšikovia v Calgary ho stále milujú, ceremoniál to jasne ukázal."